Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΡΑΙΔΑ

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 

Το σημείο που έχει κοπεί ο δρόμος Νεράιδας- Μηλιές επισκέφτηκε την Παρασκευή το μεσημέρι  πολυμελές κλιμάκιο από το δήμο της Αρχαίας Ολυμπιάς. Ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζάς , ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Βασίλης Παπαντώνης, συνοδευόμενοι από τεχνικούς επιστήμονες του δήμου επί μακρόν παρακολούθησαν το κατολισθητικό φαινόμενο και συζήτησαν,  για το τι μέλλει γενέσθαι από πλευράς παρεμβάσεων, με τον πρώην αντιδήμαρχο Φολόης Νίκο Δημακόπουλο.
 Το φαινόμενο, ιδιαίτερα έντονο και σε  πολύ μεγάλο μέγεθος , βρίσκεται στις παρυφές του χωριού της Νεράιδας και η δραστηριότητά του έχει κόψει κάθετα τον  επαρχιακό δρόμο που ενώνει το Δ.Δ. με τις Μηλιές και το Λάλα. Τεράστιοι ογκόλιθοι έχουν αποκολληθεί από μεγάλο ύψος δημιουργώντας  χαοτικοί κατάσταση κυρίως στα πρανή του οδοστρώματος. Απ΄ ότι διαπιστώθηκε η όποια παρέμβαση για την διάνοιξη του δρόμου απαιτεί  ιδιαίτερη προσοχή αφού πάντα θα ελλοχεύουν κίνδυνοι από τους βράχους που αιωρούνται στην σχεδόν κατακόρυφη πλαγιά. Γρίφο πάντως αποτελεί  το πώς μπορεί να γίνει παρέμβαση σε ύψος πάνω από 200 μ, ώστε να απομακρυνθούν οι  εν λόγω  βράχοι.
 Από την πλευρά του ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Δημακόπουλος ζήτησε την υδρομάστευση της πηγής η οποία ρέει και επιβαρύνει το φαινόμενο της κατολίσθησης . Από πλευράς δημοτικής αρχής τονίστηκε ότι θα μελετηθεί το θέμα των αναγκαίων παρεμβάσεων με την τεχνική υπηρεσία του δήμου, ενώ παράλληλα θα ζητηθεί η αρωγή των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 
Πηγή: www.antroni.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: