Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ


  1. 1. 2011                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «πρώτη»  της δημοτικής αρχής του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποιήθηκε κατά την  πρωτοχρονιάτική δοξολογία στην οποία θέλει να παραβρίσκονται οι τοπικές αρχές και οι εκπρόσωποι φορέων και αρχών .
 Ο   Θύμιος Κοτζιάς συνοδευόμενος από δημοτικούς συμβούλους  παρέστη στη δοξολογία που εψάλλει στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ολυμπία  .
Εξερχόμενος του ναού ο δήμαρχος αντάλλαξε ευχές με τους δημότες της πόλης . Αναφερθείς δε στα της ημέρας τόνισε μιλώντας προς τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης :
« Η ημερολογιακή αλλαγή του έτους γεμίζει όλους μας  με αισθήματα ελπίδας και χαράς . Άπαντες νοιώθουμε  ότι με το νέο έτος θα έρθουν και καλύτερες μέρες στην ζωή μας  . Αυτή λοιπόν την ελπίδα θέλουμε να κρατήσουμε άσβεστη καθ΄  όλη την διάρκεια της νέας χρονιάς κάνοντας πάντα αυτό που περνά από το χέρι μας .
 Η νέα χρόνιά , το 2011, κάνει ποδαρικό με την εφαρμογή της νέας αρχιτεκτονικής της τοπικής αυτοδιοίκησης , με το σχέδιο Καλλικράτη . Οπωσδήποτε το στοίχημα είναι μεγάλο . Σε αυτό το στοίχημα καλούμαστε να ανταποκριθούμε , από σήμερα κιόλας , και ως τοπική αυτοδιοίκηση γενικώς αλλά και ως  νέα δημοτική αρχή . Μόλις μια μέρα πριν , στις 31 Δεκεμβρίου, είχαμε τέσσερις διαφορετικούς δήμους . Της  Αρχαίας  Ολυμπίας  , της  Φολόης  , της  Λασιώνος  και της  Λαμπείας . Σήμερα οι προαναφερόμενοι δήμοι είναι  πια ,ένας ενιαίος Ο.Τ.Α. Γιʼ αυτό  απαιτείται απ΄ όλους μας  πολύ δουλεία ώστε η μετάβαση από την μια διοικητική μεταρρύθμισή στην άλλη να περάσει ομαλά και τελείως ανώδυνα για τους συνδημότες μας . Μαζί με τους συνεργάτες μου θα είμαστε , είμαστε είδη , δίπλα και κοντά σ΄ όλα τα χωριά , σ΄ όλους του οικισμούς, σ΄ όλους τους συνδημότες μας προκειμένου να επιλύσουμε άμεσα προβλήματα και ταυτόχρονα να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής τους .Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς .»
 Καταλήγοντας ο κ Κοτζιάς είπε
« Ευχόμαστε σ΄ όλους τους συνδημότες του καλλικρατικού δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας  χρόνια πολλά και καλή χρονιά . Ευχόμαστε το 2011 να αποτελέσει  χρονιά  ειρηνική και δημιουργική για όλο τον κόσμο. Υγεία και οικογενειακή χαρά σε όλους . Χρόνια πολλά !»  

Δεν υπάρχουν σχόλια: