Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στα Τριπόταμα

Πενταμελής σπείρα κλοπής, διάλυσης και πώλησης αυτοκινήτων που κατά κύριο λόγο δρούσε στην Αττική εξαρθρώθηκε στα Τριπόταμα Αχαΐας. Στα χέρια των αστυνομικών έχουν πέσει τρία από τα μέλη της ομάδας ενώ αναζητούνται δυο συνεργοί τους.
Οι δράστες μετέφεραν τα κλεμμένα οχήματα σε συνεργείο στα Τριπόταμα Αχαΐας όπου τα αποσυναρμολογούσαν και τα διέθεταν προς πώληση.Η σπείρα εξαρθρώθηκε μετά από έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας.
Συγκεκριμένα:
Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, στα Τριπόταμα Αχαΐας, τρεις άνδρες, ηλικίας 59, 56 και 45 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και πλαστογραφίας, αντίσταση και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Οι ίδιες, κατηγορίες βαρύνουν και δύο ακόμα συνεργούς των συλληφθέντων οι οποίοι αναζητούνται.
Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Κλειτορίας προέκυψε ότι οι πέντε έλληνες το τελευταίο χρόνο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα κλέβοντας οχήματα, ιδίως φορτηγά από περιοχές της Αττικής, στα οποία αφού παραποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας και έβαζαν πλαστές πινακίδες, τα μετέφεραν σε συνεργείο 59χρονου στα Τριπόταμα, όπου τα αποσυναρμολογούσαν και τα διέθεταν προς πώληση.
Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία που προέκυψαν από πολυήμερες έρευνες, με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων πραγματοποίησαν έρευνα σε συνεργείο αυτοκινήτων του 59χρονου στα Τριπόταμα Αχαΐας.
Στην θέα των αστυνομικών ο 59χρονος εισήλθε σε Ι.Χ. επιβατηγό όχημα και τράπηκε σε φυγή αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Κατά τη διαφυγή του παρέσυρε με το όχημα του αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας ο οποίος του έκανε σήμα στάσης τραυματίζοντάς τον ελαφρά στα άκρα.
Οι ίδιες, κατά περίσταση, κατηγορίες βαρύνουν και δύο ακόμα συνεργούς των συλληφθέντων οι οποίοι αναζητούνται.
Ειδικότερα από την αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας προέκυψε ότι οι πέντε άνδρες το τελευταίο χρόνο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα κλέβοντας οχήματα, ιδίως φορτηγά από περιοχές της Αττικής, στα οποία αφού παραποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας και έθεταν πλαστές πινακίδες, τα μετέφεραν σε συνεργείο του 59χρονου στα Τριπόταμα, όπου τα αποσυναρμολογούσαν και τα διέθεταν προς πώληση.
Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες και στοιχεία που προέκυψαν από πολυήμερες έρευνες, με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων πραγματοποίησαν έρευνα σε συνεργείο αυτοκινήτων του 59χρονου στα Τριπόταμα Αχαΐας.
Στην θέα των αστυνομικών ο 59χρονος εισήλθε σε Ι.Χ. επιβατηγό όχημα και τράπηκε σε φυγή αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Κατά τη διαφυγή του παρέσυρε με το όχημα του αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας ο οποίος του έκανε σήμα στάσης τραυματίζοντάς τον ελαφρά στα άκρα.
Στη συνέχεια από την εποχούμενη και πεζή καταδίωξη που ακολούθησε, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 59χρονο ο οποίος κατά τη σύλληψη του προέβαλε σθεναρή αντίσταση.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα του 59χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο μπρελόκ με δέκα συνολικά κλειδιά φορτηγών και μοτοσικλετών.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα στο συνεργείο αυτοκινήτων του 59χρονου, παρουσία του 45χρονου συνεργού του, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:
Ένα φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί πριν λίγες ημέρες από 35χρονο ημεδαπό στο Περιστέρι Αττικής.
Ένα φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί πριν ένα μήνα από 58χρονο ημεδαπό στο Ίλιον Αττικής.
Ένα φορτηγό αυτοκίνητο που είχε κλαπεί πριν από δέκα μήνες περίπου από 60χρονο ημεδαπό στον Πειραιά και στο οποίο είχαν τοποθετηθεί πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
Μία δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία είχαν σβήσει τον αριθμό πλαισίου.
Ένα ταμπλό φορτηγού.
Τέσσερις καθρέπτες φορτηγών.
Μία άδεια κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου.
Πενήντα πέντε (55) πλαστές βεβαιώσεις ασφάλειας.
Όλα τα πειστήρια που κατασχέθηκαν φυλάσσονται στο Αστυνομικό Τμήμα Κλειτορίας και θα αποδοθούν στους παθόντες.

patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: