Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Καθαγιασμός στον Πηνειό (Κακοτάρι) και Αλφειό(Άσπρα σπίτια) του δήμου Ολυμπίας

Στη γέφυρα του Αλφειού και συγκεκριμένα αυτής στο ύψος του χωριού των Άσπρων Σπιτιών και στον Πηνειό στο χωριό Κακοτάρι πραγματοποιήθηκε τα Θεοφάνεια ο επίσημος καθαγιασμός των υδάτων στα πλαίσια του νέου Καλλικρατικού δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας .
 Στα Άσπρα Σπίτια η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιου Κοτζιά , του βουλευτή Ηλείας Τάκη Δημητρουλόπουλου , δημοτικών συμβούλων καθώς και πλήθους κόσμου από την ευρύτερη περιοχή των πρώην καποδιστριακών δήμων Σκιλλούντος , Αλιφείρας και Αρχαίας Ολυμπίας.
Η  εκδήλωση άρχισε με την λειτουργία και τον  καθαγιασμό από ιερείς της περιοχής , ενώ  στην συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί.
Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας ανοίγοντας τον κύκλο των σύντομων ομιλιών αφού ευχήθηκε  σε όλους «χρόνια πολλά» στους εορτάζοντας αλλά και  στους παρεβρησκόμενους αναφερθείς στα της ημέρας τόνισε « Σήμερα γιορτάζουμε τα Φώτα. Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης και του ελληνισμού . «Τα φώτα και η Λαμπρή» λέει ο λαός μας. Φράση που αποδεικνύει την «θέση» που κατέχει η σημερινή γιορτή στο θρησκευτικό υποσυνείδητό του.»
 Συνεχίζοντας τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος και συνδέοντας το νόημα της γιορτής με την αποστολή της νέας δημοτικής  αρχής  είπε:
   « Τα Φώτα υποδηλώνουν την διαφάνεια και την καθαρότητα . Εμείς ως τοπικοί άρχοντες,  που πριν λίγες μέρες ανάλαβε την διοίκηση του νέου δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας , θα κινηθούμε υπό αυτής της κατεύθυνσης. Ότι κάνουμε θα γίνεται «στο φως».».
 Ο  δήμαρχος κλείνοντας τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία πρέπει να αναδειχτούν και να αναπτυχθούν .
 Ο βουλευτής Ηλείας Τάκης Δημητρουλόπουλος ,  απευθύνοντας  πρώτα ευχές  στους παρεβρησκομμένους  , στο δήμαρχο και στους νεοεκλεγείς δημοτικούς συμβούλους προέτρεψε  για την από κοινού διοργάνωση της γιορτής με τον γειτονικό δήμο της Ανδρίτσαινας- Κρέστενας. Ο κ Δητρουλόπουλος τόνισε ακόμα ότι « θα πρέπει να στηριχθούν οι αλλαγές που φέρνει ο διοικητικός σχεδιασμός του Καλλικράτη παρά τις όποιες πρώτες δυσκολίες της αρχής της εφαρμογής του.».
 Τέλος χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Τ.Σ. των Άσπρων Σπιτιών Παναγιώτης Γιαννόπουλος ο οποίος με την σειρά του ευχαρίστησε τους παριστάμενους και ευχήθηκε προς την δημοτική αρχή για τα νέα της καθήκοντα.
 Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο δήμος προσέφερε μικρή δεξίωση στο χώρο ενώ τους επισήμους κέρασε  στην πλατεία του χωρίου ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Άσπρων Σπιτιών .

Κακοτάρι
 Ο καθαγιασμός των υδάτων εορτάστηκε και στον ποταμό Πηνειό και συγκεκριμένα στις πηγές Κακοταρίου  με την συμμετοχή δημοτικών συμβούλων , προέδρων των τοπικών διαμερισμάτων καθώς και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή . Μετά το ρίξιμο του σταυρού στα νερά του ποταμού και το πέρας της λειτουργίας από τους ιερείς χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην δήμαρχος Λασιώνος και νυν δημοτικός σύμβουλος Αρχαίας Ολυμπίας Βασίλης Παπαντώνης . Ο ομιλητής ευχήθκε λογω των ημερών και μετάφερε τους ευχές του δημάρχου Θύμιου Κοτζιά  στους παρεβρησκόμενους.
KAKOTAΡΙ


ΦΩΤΟ: ΗΛΙΑΣ ΤΟΥΤΟΥΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: