Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Καμαρώστε τους χειροκροτητές και τους παρατρεχάμενους του δημάρχου στην Δίβρη!

Καμαρώστε τους!

Ο δήμαρχος Ολυμπίας και μερικοί παρατρεχάμενοι…,

μαζεύτηκαν στην Δίβρη να χειροκροτήσουν τον επιχειρηματία (που εκμεταλεύεται τον φυσικό πλούτο της Δίβρης), να μοιράζει φακελάκια στα παιδιά του γυμνασίου Λαμπείας.

Λυπάμαι για την σημερινή κατάντια της Δίβρης..., όταν στα χρόνια που φοιτούσα στο γυμνάσιο, κάθε Δευτέρα υπήρχε πακέτο από ανώνυμο Διβριώτη (στο παντοπωλείο του Σουλιμιώτη) με όλα τα απαραίτητα τρόφιμα της βδομάδας για 2-3 ντουζίνες πεινασμένους μαθητές όχι για μιά φορά αλλά για δύο περίπου χρόνια!

Το όνομά του δωρητή το έμαθα πρόσφατα (δεν ήταν πλούσιος) αλλά μου απαγόρευσε να κοινοποιήσω το όνομά του!

Τα μικρό-έργα, ο γιατρός και οι επιταγές του επιχειρηματία της Δίβρης είναι στάχτη στα μάτια μπροστά στα 5-6 εκατομμύρια του κόστους αποκατάστασης στο περιβαλλοντικό έγκλημα του δρόμου προς τον ποταμό Ερύμανθο, σύμφωνα με την έκθεση του ΥΠΕΝ.

Η φωτογραφία είναι του γνωστού χειροκροτητή - λιβανιστή της Δίβρης.

Υπήρχε και φωτογραφία των μαθητών που δεν επιθυμώ να εκθέσω περαιτέρω.

Σχόλια στο fb:

Αφροδίτη Σουλιμιώτη

Τα έργα του "επιχειρηματία", όπως τον αποκαλείς σκωπτικά, Κώστα, είναι έργα πνοής για τους κατοίκους της Δίβρης και όχι μόνο...Αν για σένα είναι " μικροέργα" το να έχουμε γιατρό όλο το εικοσιτετράωρο, το να υπάρχει τραπεζικό μηχάνημα στον τόπο μας, διάφορα έργα οδοποιίας από τον συμπατριώτη μας που
υποκαθιστά το δήμο , ο κοινός νους νομίζω ότι αντιμετωπίζει το θέμα διαφορετικά... Και για το ζήτημα της χορηγίας στους μαθητές έχω την άποψη ότι θα έπρεπε να μιλήσεις με την αναγνώριση ενός αντικειμενικού παρατηρητή... Γενναιόδωρη προσφορά στα σχολεία μας ήταν! Χρειάζεται πολλή μικροψυχία, για να χαρακτηριστεί " φακελάκια"... Αδυνατώ να καταλάβω λέξεις σου, όπως " λυπάμαι"... Πραγματικά βρίσκω στα γραφόμενά σου μια τελείως υποκειμενική "ανάγνωση" στη σημερινή εκδήλωση και μια εμπάθεια αδικαιολόγητη, για μένα, απέναντι στα τεκταινόμενα στη Δίβρη, που, στην τελική, δεν έχω καταλάβει να σας ενοχλεί...
 
 • καλησπέρα Αφρούλα!
  Δεν επιθυμώ καμία αντιπαράθεση μαζί σου που μας ενώνουν τα δύσκολα χρόνια που περάσαμε στην τότε περήφανη Δίβρη όταν κοπάναγα το ταβούλι στις παρελάσεις.
  Έχω δυό παιδιά που και στα δύο τους δόθηκε η ευκαιρία να μπουν στο δημόσιο αλλά δεν πήγαν ούτε πήραν φακελάκια από επιχειρηματίες!
  Τα έργα πνοής και τους γιατρούς σε πολιτισμένες
  χώρες τα κάνουν οι δήμαρχοι (όχι ο παραπάνω χειροκροτητής) και η συντεταγμένη πολιτεία!
  Δεν έχω τίποτα με τον επιχειρηματία αντίθετα τον συμπαθώ, αρκεί να σεβαστεί τις συμβάσεις και αποφάσεις για την αποκατάσταση των περιβαλλοντικών ατασθαλιών.
  Και κάτι τελευταίο ρε Αφρούλα μου, σταματήστε επιτέλους το λιβάνισμα γιατί το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς.
  Καλό σου βράδυ!
 • Kostas Papantonopoulos Κανένα " λιβάνισμα", Κώστα! Τα πράγματα με τ' ονομά τους αναφέρω! Ως κάτοικος της Δίβρης, θεωρώ τον εαυτό μου ευεργετημένο,σε πρακτικά και κοινωνικά θέματα, από τα έργα του Τηλέμαχου... Και κάτι ακόμα: Αφού η" συντεταγμένη πολιτεία" είναι κοινωνικά απούσα και εδώ, όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα δυστυχώς, γιατί θα πρέπει ν' αντιμετωπίζω με αρνητική διάθεση ό,τι απλόχερα προσφέρεται στην ιδιαίτερη πατρίδα μου από έναν ιδιώτη; Σε καληνυχτίζω υπογραμμίζοντάς σου - γιατί δεν με ξέρεις ως χαρακτήρα, έχουμε χαθεί με τα χρόνια - ότι αυτό που πιστεύω υποστηρίζω και είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα " λιβάνιζα" οποιονδήποτε..
   
  Ο γνωστός χειροκροτητής - λιβανιστής - υβριστής της Δίβρης, "χτύπησε":
  Πανάθλιοι λένε για τον Τηλέμαχο:
  "Τα μικροέργα, ο γιατρός και οι επιταγές του επιχειρηματία της Δίβρης είναι στάχτη στα μάτια..."

 Επειδή όταν του γράφω μηνύματα στο fb μου τα σβήνει! Τον συμβουλεύω από δω, πολύ φιλικά, να μην ξευτιλίζεται τόσο διότι γνωρίζουν όλοι τα έργα του, τι έλεγε και τι πόλεμο έκανε στον επιχειρηματία και επίσης υποψιάζονται γιατί "τούμπαρε την μπιφτέκα". "Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο" και αν γίνεται και μπορεί ας διασώσει κάτι από την υστεροφημία του.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: