Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ


Με μοναδικό θέμα στην ημερησία διάταξη «Έγκριση οικονομικών καταστάσεων της χρήσεως 2011 (ισολογισμός κατάσταση λογαριασμών αποτελεσμάτων χρήσεως προσάρτημα). Έγκριση της Έκθεσης  Ο. Ε – Έγκριση της Έκθεσης Ορκωτών Λογιστών. Έγκριση απολογισμού οικον.  έτους 2011.» συνεδρίασε την Παρασκευή το βράδυ το ΔΣ Αρχαίας Ολυμπίας . Την εισήγηση του θέματος έκανε ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές ενώ την περαιτέρω εξειδικευμένη οικονομική ανάλυση έκανε ο ορκωτός λογιστής Άγγελος Διονυσόπουλος .

 Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς  ενημέρωσε το σώμα για τα αποτελέσματα των συναντήσεων  που  είχε με την πολιτικές  ηγεσίες  των υπουργείων Πολιτισμού και ΥΠΕΧΩΔΕ   στην Αθήνα .

  « Στο υπουργείο Πολιτισμού είχαμε συνάντηση με τον αν. υπουργό Κώστα Τζαβάρα και την Γ.Γ. Λίνα Μενδώνη προκειμένου να δούμε από κοινού το ανασκαφικό έργο που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ αρχαιολογικού χώρου και μουσείου . Στο ΥΠΕΧΩΔΕ είχαμε συνάντηση με τον αν. Υπουργό κ. Καλογιάννη όπου και εξετάσαμε την προσβασιμότητα από την πόλη της Ολυμπίας προς την ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου και των εγκαταστάσεων της ΔΟΑ» .

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΔΣ Θεόδωρος Παπαηλιού  ενημέρωσε για την συμμετοχή του στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη για την «Ολυμπιά Οδό».

 Το δημοσίευμα περιοδικού πανελλαδικής εμβέλειας στο οποίο αναφέρεται στο δήμαρχο έθεσε υπό την μορφή ερώτησης ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Φλέσσας

Απαντώντας ο δήμαρχος μεταξύ άλλων τόνισε « Έδωσα (στο περιοδικό) μια απάντηση που τα λέει όλα.  Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο . Δεν ήμουν ανεπάγγελτος πριν εκλεγώ δήμαρχος. Αν ο δημοσιογράφος έχει κάτι μεμπτό να πάει στον εισαγγελέα , αλλιώς θα πάω εγώ. Σκοπός του δημοσιεύματος ήταν να με  προσβάλει. Είμαι ξεκάθαρος. Δεν ήρθα εδώ να λύσω το βιοποριστικό μου πρόβλημα . Στον δήμο ήρθα για να δώσω και όχι για να πάρω.»

 Στην συνέχεια ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι « με   την ΔΟΞΑ ΑΒΕΤΕ είχα συνεργασία πριν από  χρόνια όπου ήμουν μέλος του ΔΣ. Έχω δώσει το πτυχίο μου στην ΔΟΜΙΚΗ οπού συμμετέχω με το 2%. Η ΔΟΜΙΚΗ δεν έχει πάρει κανένα έργο από το δήμο. Η δε ΔΟΞΑ, που δεν έχω πια καμιά επαγγελματική σχέση όπως αναφέρει το δημοσίευμα,  έχει πάρει έργο σε δημοπρασία από το δήμο με ποσοστό έκπτωσης  55% ».

Στην συνέχεια  ο πρόεδρος του ΔΣ Θεόδωρος Παπαηλιού αφού ανάγνωσε το δημοσίευμα τόνισε μεταξύ άλλων:  
 «Παρότι είναι έγκριτο περιοδικό πανελλήνιας εμβέλειας , στην εποχή των «λιστών» και των «ληστών»,  το δημοσίευμα, τουλάχιστον, αποπροσανατολίζει. Για το δήμαρχο  υπάρχει γνήσιο και έντιμο παρελθόν. Ασκεί το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού. Μπράβο στους δημάρχους που δεν είναι ανεπάγγελτοι . Το νόμιμο και το ηθικό είναι οι δήμαρχοι να εργάζονται.  Ως πρόεδρος του ΔΣ με καλύπτει πλήρως η απάντηση του δημάρχου και δημοσίως τον συγχαίρω. Έχετε κ δήμαρχε  την ηθική ενίσχυση από όλο το σώμα».

 Παρεμβαίνοντας στο θέμα η Φωτεινή Δούλα από πλευράς μείζονος αντιπολίτευσης τόνισε ότι «ο δήμαρχος έχει αποδείξει τα καλύτερα. Αυτό το γνωρίζω και από παλιότερες συνεργασίες μας». Τέλος ο Παναγιώτης Φλέσσας, δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας που έφερε στο σώμα το θέμα δήλωσε «Αφού ο δήμαρχος είναι εντάξει και αφού θα κάνει ένδικα μέσα με καλύπτει πλήρως και κλείσαμε» .


Ημερησία διάταξη

 Εισηγούμενος του μοναδικό θέμα της ειδικής συνεδρίασης ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές   ανέφερε ότι «το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του δήμου (σύνολο εσόδων 4.232.000ευρώ για το 2011)   είναι από επιχορηγήσεις από το κράτος  γεγονός  που θέτει   το ζητούμενο της οικονομικής αυτοτέλειας και ανεξαρτησίας της τοπικής αυτοδιοίκησης». Συνεχίζοντας ο κ Δεββές αναφερόμενος στις μειώσεις των χρηματοδοτήσεων προς τους Ο.Τ.Α.  τόνισε ότι «από 270.000 ε το μήνα που ήταν η επιχορήγηση του δήμου και χωρίς να υπολογίζονται ενδεχόμενες άλλες μειώσεις , η επιχορήγηση σήμερα  ανέρχεται στις 150.000  ευρώ από τα οποία τα 140.000 ευρώ πάνε για την μισθοδοσία .»

 Ο Δ. Πατέλης έθεσε το θέμα των πρωτοβουλιών που πρέπει να πάρει η δημοτική αρχή και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο για εισροή εσόδων στο δήμο. Ενώ η Φωτεινή Δούλα έθεσε ερώτημα  για την μη παρουσία στην συνεδρίαση υπαλλήλου από την οικονομική υπηρεσία. Ο Κ. Σοφιανός απευθυνόμενος στον ορκωτό λογιστή έθεσε τα  οικονομικά  θέματα του πρώην Λασιώνας και τις δυσλειτουργίες της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου .

 Ο ορκωτός λογιστής Αγγελος Διονυσόπουλος  αναφερόμενος στον πρώην δήμο Λασιώνας  τόνισε ότι «δεν μπορεί να αναφερθεί σε οικονομικά στοιχεία του 2010. Τα στοιχειά που έχουμε είναι αυτά της απογράφης του 2011 όπως  συγκεκριμένα αυτά καταγράφονται στην σελ 55 . Εκεί έχουμε τα έργα που εκτελέστηκαν στον δήμο Λασιώνας και τις οφειλές που έφερε». Ως προς την λειτουργία της οικονομικής υπηρεσίας ο κ Διονυσόπουλος τόνισε «υπάρχουν αρκετές αδυναμίες παρότι έχει πληρότητα προσωπικού»

 Παρεμβαίνοντας στο θέμα ο επικεφαλής της β΄ ελάσσονος Σ. Αναστασόπουλος αφού εξέφρασε την θέση του για την ανάγκη ελέγχου μιας υπηρεσίας,  τόνισε ότι «όλοι οι υπάλληλοι προσπαθούν να κάνουν τη δουλεία τους . Είναι όμως η δομή   τέτοια που επιφέρει την δυσλειτουργία των  υπηρεσιών». Τέλος  ως προς την μη παρουσία στελέχους της οικονομικής υπηρεσίας διευκρινίστηκε ότι «προήλθε από έκτακτο γεγονός του υπαλλήλου». 

 Το θέμα της ημερησίας διάταξης  καταψήφισαν οι Σ. Αναστασόπουλος, Φ. Δούλα, Κ. Μαρκόπουλος, Π. Φλέσσας και Κ. Σοφιανός.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: