Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ομιλία δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας γιά ΕΣΠΑ


 
Ευρεία σύσκεψη για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ , πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο «μικρό συνεδριακό κέντρο»  της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας , παρουσία του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου και του Γ.Γ. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα. Στην συνεδρίαση έλαβαν μέρος οι δήμαρχοι του νομού και περιφερειακοί σύμβουλοι.
Κατά την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς  έθεσε τα προβλήματα του δήμου καθώς και τα τεκταινώμενα από την εφαρμογή της αρχιτεκτονικής δομής του Καλλικράτη.
Μεταξύ άλλων ο κ Κοτζιάς είπε:
« Ως δήμος πληρώνουμε τον δήμο Πύργου ώστε τα σκουπίδια μας να μπουν στον δεματοποιήτη . Όμως ο Αλφειός έχει γεμίσει απορρίμματα από την Μεσσηνία. Από την άλλη το ίδιο το κράτος , ως προς το θέμα αυτό λειτουργεί αντιφατικά. Από την μία δίνει εντολή να κλείσουν όλες οι χωματερές , αλλά από την άλλη , δεν μας δίνει την λύση της εναπόθεσης . Το πρόβλημα της διαχείρισης των  σκουπιδιών είναι μείζων για όλο το νομό και την ανάπτυξή του.
Η ενοποίηση στα πλαίσια του Καλλικράτη δεν μπορεί να είναι μόνο διοικητική. Απαιτούνται και οι αντίστοιχες υποδομές για την επίτευξη του στόχου. Για τον δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας είναι ανάγκη η βελτίωση της βατότητας του οδικού δικτύου Λαμπεία- Ολυμπία , αλλά και η αναβάθμιση του εθνικού δικτύου της  111.
Άπαντες μιλούμε για τον παγκόσμιο παράγοντα  της Ολυμπίας και τον αναπτυξιακό της ρόλο στα πλαίσια του νομού και της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδος. Η σύνδεση της Ολυμπίας με την «Ολύμπια Οδό» στο ύψος του Ανεμοχωρίου μέσω νέας χάραξης , είναι επιτακτική ανάγκη αν προσδοκούμε στην οικουμενικής της  θέση στην σύγχρονη εποχή.
Η παράκαμψη  της Ολυμπίας έχει  παραδοθεί στην κυκλοφορία από το 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες . Δεν έχει γίνει όμως ακόμα η παράδοση – παραλαβή με αποτέλεσμα , οι όποιες δυσλειτουργίες ή  βλάβες στον φωτισμό ή προβλήματα από κατολισθήσεις  να μην επιλύονται επειδή δεν υπάρχει υπεύθυνος .
Επεκτείνοντας το θέμα σχετικά  με τους  οδικούς  άξονες  θέλω να επισημάνω την κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στο νέο δρόμο Λιναριάς- Λούβρου . Ο δρόμος έχει κατασκευαστεί αλλά δεν έχει  αποπερατωθεί. Στο συγκεκριμένο τμήμα , ίσως και λόγω της μη ολοκλήρωσής του , έχει γίνει και τροχαίο δυστύχημα. Απαιτείται λοιπόν η ολοκλήρωση του έργου , καθώς και η συνέχιση  της  χάραξης από Λούβρο – Γέφυρα Ηραίας .» 


 Γ. Μαρκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: