Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Αργύρης Κ. Κότσαλης (της Βλάχας) 1946 - 2022

Έφυγε από κοντά μας σήμερα Πέμπτη 15.12.2022 ο Αργύριος  Κότσαλης του +Κώτσου και της +Βλάχας που γεννήθηκε πριν 76 χρόνια στο Αντρώνι.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 10.30 στο Κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων στην Αθήνα.

Στην σύζυγό του Νίκη, στα παιδιά του Νεκτάριο, Κωνσταντίνο, Βασιλική και σε όλους τους συγγενείς του εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας.

Ο Αργύρης ήταν ο καλύτερος γείτονάς μου, ένας καλοσυνάτος τύπος εξαιρετικού χαρακτήρα με πηγαίο χιούμορ. Γιός του Κώτσου που ήλθε σώγαμπρος στη γειτονιά μας όταν παντρεύτηκε την Βλάχα. Την χαμοκέλα του Κώτσου (που ήταν στο βορειοανατολικό Παπαντωναίικο μακρινάρι) κληρονόμησε ο Αργύρης και την έκανε δίπατη όμορφη μεζονέτα που την χαιρόμαστε όλοι.

Ο Αργύρης όταν ενηλικιώθηκε το 1964, έφυγε από το χωριό για να εργαστεί στην Αθήνα όπου έγινε τέλειος τεχνίτης στις οικοδομικές εργασίες (σοβάδες κλπ) όπου είχε στη δούλεψή του και εκπαίδευσε παιδιά από το χωριό μας.

Παντρεύτηκε την Νικολίττσα Παπαντώνη, τσούπα από το χωριό μας και έστησαν το σπιτικό τους στην Αθήνα, Καρπός τους ήταν τα τέσσερα παιδιά τους. Η ζωή όμως είναι σκληρή και άτυχη για τον Αργύρη αφού έχασε την πρωτότοκη και αγαπημένη κόρη του την Χούλα (Βλάχα 29.08.1969-21-07-2007) στην ηλικία των 37 χρόνων.

Καλό του ταξίδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: