Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

(Συνεδρίαση 30 Μάιου 2016) σχετικά με το «ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΕ» του Δημάρχου
Κύριε Δήμαρχε
Την παραμονή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας 20/4/2016, στο δείπνο προσφωνήσατε τον παριστάμενο τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνο «ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΕ».
Παρά τις δυσμενείς κριτικές και επισημάνσεις γι αυτή σας την προσφώνηση , την επομένη στην τελετή της αφής προσφωνήσατε και πάλι τον τέως βασιλιά «ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑTΕ». Λάθος μέγα και αμεσότατη προσβολή του παρόντος κατά την τελετή Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Παυλόπουλου, τον οποίον μόλις μια ώρα πριν είχαμε ανακηρύξει επίτιμο δημότη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
Στη συνέχεια καταφύγατε σε μια φιλοβασιλική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, της οποίας μέρος –του φιλοβασιλικού κειμένου- δημοσιεύσατε με υπογραφή «Γραφείο Τύπου Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας».
Το σκεφτήκατε αυτό? Συμπεριλαμβάνετε και εμάς?
Το ξέρετε πολύ καλά, ότι ο Δήμος συμπεριλαμβάνει όλους, όχι Εσάς μόνον, κάποιον άλλο ή εμένα, αλλά όλους.
Όσον αφορά το περιεχόμενο του παραπάνω φιλοβασιλικού κειμένου που αναδημοσιεύσατε ως «Γραφείο Τύπου Αρχαίας Ολυμπίας» είναι γεμάτο από παραπλανητικούς ισχυρισμούς και σοβαρότατες νομικές ανακρίβειες. Συγκεκριμένα:
Α. Η απόφαση του ΣτΕ, που επικαλείσθε χωρίς να αναφέρετε τον αριθμό της και την χρονολογία έκδοσής της δεν έχει καμία σχέση με την προσαγόρευση «ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΕ», αναφέρεται σε άλλα ζητήματα που είχαν προκύψει στην αντιδικία του τέως βασιλιά με το Ελληνικό Δημόσιο για την περιουσία, κατά την απόφαση «προσβολή ευαισθησίας του Ελληνικού Λαού».
Β. Η συνθήκη της Βιέννης του 1815, την οποία επίσης επικαλείσθε στη δημοσίευση ως Γραφείο Τύπου του Δήμου, ανεξάρτητα από το εάν είναι αντισυνταγματική με βάση το ισχύον Σύνταγμα του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος, αναφέρει ότι οι έκπτωτοι μονάρχες μετά την έκπτωσή τους διατηρούν τον τίτλο τους όχι όμως τας προς εαυτόν τιμάς. Συγκεκριμένα, συνεχίζουν να ονομάζονται βασιλείς και μάλιστα ΤΕΩΣ βασιλείς, όπως εν προκειμένω ο Κωνσταντίνος. Εσείς όμως δεν τον αποκαλέσατε τέως βασιλέα για να είσθε σύμφωνος με τη συνθήκη της Βιέννης, αλλά τον προσφωνήσατε με τη λέξη ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΕ, ως να ήταν βασιλιάς εν ενεργεία, καθότι ο όρος «ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΕ» αποτελεί εκδήλωση τιμής, η οποία ελάμβανε χώρα όταν ήταν βασιλιάς, σήμερα όμως που είναι έκπτωτός με ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού αυτή η προσφώνηση είναι ασυμβίβαστη ακόμα και με τη συνθήκη της Βιέννης καθότι αποτελεί εκδήλωση τιμής στο πρόσωπό του.
Ενώπιον όλης της οικουμένης δώσατε την εντύπωση ότι ακόμα έχουμε βασιλεία στην Ελλάδα και τα μηνύματα –ερωτήματα από Αυστραλία, Αμερική κτλ «ξανάγινε βασιλεία!» ... ουκ ολίγα.
Εάν το έκανε ο οποιοσδήποτε δήμαρχος της Νότιας Πελοποννήσου δεν θα είχε τόση δημοσιότητα, όπως η δική σας δημοσιότητα σ΄ όλη την οικουμένη.
Δεν επιτρεπόταν να το κάνεις αυτό Δήμαρχε.
Είχες –είχατε τη δυνατότητα να συμβουλευτείτε «ενήμερους» και όχι φιλοβασιλικά site.
Θα περιοριστώ σήμερα μόνο σ ΄αυτό το θέμα, επειδή το θεωρώ υψίστης σημασίας για το δημοκρατικό μας πολίτευμα, το οποίο δυστυχώς Κε Δήμαρχε προσβάλατε τόσο τον παρόντα κατά την τελετή αφής αξιοσέβαστο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, όσο και την ευαισθησία όλων των δημοκρατικών πολιτών.
Για όλους τους παραπάνω λόγους προτείνω όπως: Το Δημοτικό μας Συμβούλιο να λάβει απόφαση, με την οποία θα καταδικάζει την γενομένη προσφώνηση «ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΕ» και η απόφαση να δημοσιευθεί στον τύπο.
Η διαμαρτυρία μου αυτή παρακαλώ να καταγραφεί στα πρακτικά αυτολεξεί και για το λόγο αυτό την καταθέτω και εγγράφως.
Αρχαία Ολυμπία 30/5/2016
ΘΕΟΔΩΡΟΣ Δ. ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ
Δημοτικός Σύμβουλος - Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Συμπαράταξη πολιτών δήμου Αρχαίας Ολυμπίας»
Η πρόταση να ληφθεί απόφαση που θα καταδικάζει την προσφώνηση "ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΕ" απερρίφθη οριακά με 10 ψήφους της πλειοψηφίας έναντι 9 σύσσωμης όλης της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: