Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η έβδομη συνάντηση διάσωσης διάδοσης και καταγραφής των δημοτικών μας τραγουδιών, το Σάβατο 11 - 2 - 2012, στην Αμαλιάδα και στο κατάστημα εστίασης «Μεταξύ μας», του κ. Αριστόπουλου Γεωργίου, που βρίσκεται στο τρίτο χιλιόμετρο επί της επαρχιακής οδού Αμαλιάδας- Κρυονερίου.
Μετά από τις έξι προηγούμενες εκδηλώσεις που προηγήθηκαν, οι φίλοι του δημοτικού τραγουδιού έδωσαν δυναμικά το παρόν και στην Αμαλιάδα.
Μετά από πρωτοβουλία και συντονισμένες προσπάθειες του ερευνητή λαογράφου κ. Ηλία Τουτούνη, του κ. Κώστα Παπαντωνόπουλου δημιουργού της ιστοσελίδας, (http://www.antroni.gr), το δημοτικό μας τραγούδι αντιλάλλησε και πάλι θυμίζοντας τους παλιούς καλούς καιρούς. Κάτοικοι της περιοχής, λάτρεις και ερασιτέχνες ερμηνευτές του παραδοσιακού δημοτικού τραγουδιού, με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά αποδέχθηκαν την πρόσκληση και έδωσαν το παρών τους σ' αυτή την προσπάθεια. Ακούστηκαν και καταγράφησαν πολλά παλιά δημοτικά μας και ιδίως ξεχασμένα Ηλειακά τραγούδια, σχεδόν άγνωστα στο ευρύ κοινό.
Συμμετείχαν κάτοικοι από την Πάτρα, Αμαλιάδα, Γαστούνη, Τραγανό, Αστρά, Τριπόταμα, Τσίπιανα, Κρυόβρυση (Δερβινή), Δροσιά (Μπροστοβίτσα Τριταίας), Ανδρώνι, Φολόη (Γιάρμαινα), Καλύβια και Σώστη Αμαλίαδας.
Τα τραγούδια ήσαν επιτραπέζια (της τάβλας), χωρίς την συνοδεία μουσικών οργάνων και ηλεκτρονικής υποστήριξης.
Τηλεφωνα επικοινωνίας Ηλίας Τουτούνης Αμαλιάδα τηλ. 26220-21249, κιν. 6973887955.
Στους οργανωτές ευχόμασθε καλή συνέχεια σ΄αυτή την όμορφη προσπάθεια που ξεκίνησαν για να διασώσουν και να μεταδώσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Πηγή: Εφημερίδα "Πατρίς"

Δεν υπάρχουν σχόλια: