Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

MIA ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ


- Με την τέλεση της πρωτοχρονιάτικης  δοξολογίας  παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου   εορτάστηκε ο ερχομός του νέου έτους
  στις ενορίες των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
Στην έδρα του δήμου η δοξολογία πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου παρουσία του δημάρχου Θύμιου Κοτζιά , των αντιδημάρχων Γιώργου Δεββέ και Γιώργου Γεωργακόπουλου , καθώς  εκπροσώπων φορέων και λοιπών αρχών  της πόλης .
  Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας  εκ μέρους της δημοτικής αρχής  παραχωρήθηκε δεξίωση στο δημαρχείο  .
Μέσα σε εορταστικό κλίμα, με την ανταλλαγή ευχών μεταξύ των δημοτικών συμβούλων , του υπαλληλικού προσωπικού του δήμου και άλλων πολιτών ,  ο δήμαρχος αφού ευχήθηκε « Υγεία, οικογενειακή γαλήνη  και δημιουργία για το 2012»   έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα. Το τυχερό νόμισμα βρέθηκε στο κομμάτι του Θανάση Μπράμου.

- Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία των νέων από το Σμίλα «έσπασε το ρόδι» για το νέο χρόνο . Μια άμαξα γεμάτη δώρα ξεκίνησε ένα ταξίδι αγάπης και αλληλεγγύης  από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ολύμπιας  και αφού πέρασε από τα χωριά Πλάτανο , Πελόπιο , Πουρνάρι, Ηράκλεια , Στρέφι κατέληξε στο Σμίλα. Η υποδοχή που επιφύλαξαν στην άμαξα των δώρων  οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής  ήταν ενθουσιώδης .  Πρωταγωνιστές της καταπληκτικής εκδήλωσης   τα παιδιά που περίμεναν με λαχτάρα  σε κάθε χωριό να περάσει η  άμαξα για να πάρουν δώρο .
Στο Σμίλα η άμαξα κινήθηκε σπίτι – σπίτι φτάνοντας μέχρι τις Καρούτες  μοιράζοντας δώρα σε κάθε οικογένεια του χωριού.
« Δεν έχει σημασία το κόστος αυτής της εκδήλωσης αλλά η εξαργύρωση του κόστους που ήταν η μεγάλη χαρά που προσέφερε στις οικογένειες του Σμίλα και στα παιδιά της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας . Φέτος έγινε μια ωραία αρχή . Του χρόνου ευελπιστούμε να χτυπήσουμε περισσότερες πόρτες και να επισκεφτούμε περισσότερα χωριά.». τόνισε ένας από τους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.
Η ιδιωτική πρωτοβουλία νέων Σμίλα πέραν των δώρων που μοίρασε στα παιδιά όλων των δημοτικών διαμερισμάτων και σε όλες της οικογένειες του χωριού τους , άφησε και σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα και μια βασιλόπιτα με ένα δώρο για τον τυχερό. 
Γ. Μαρκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: