Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Η «ΠΡΩΤΗ» ΤΟΥ ΔΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012


Αποφάσισε να προσλάβει 140 εργαζόμενους πεντάμηνης διάρκειας.   

 Με την ανταλλαγή   ευχών  ξεκίνησε  η πρώτη, για το 2012, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αρχαίας Ολυμπίας .
« Ευχόμαστε η ελπίδα να ζωντανέψει το 2012 μέσα από ένα παραγωγικό έτος» τόνισε μεταξύ άλλων  ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς ευχόμενος ακόμα «υγεία και οικογενειακή  γαλήνη σε όλους τους παρευρισκόμενους» .
  Στο ίδιο μήκος κύματος κυμανθήκαν και οι ευχές των επικεφαλής ή των εκπροσώπων των παρατάξεων  και του προέδρου του ΔΣ .
Ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Φλέσσας έθεσε προς την δημοτική αρχή ερωτήματα σχετικά με  τα πλημμυρικά φαινόμενα στον συνοικισμό Γκρουστάδες Λαμπείας ,με τις δαπάνες γενικής φύσεως , της ανάπλασης της πόλης της Ολυμπίας ,την διαχειριστική επάρκεια του δήμου , την απόκτηση δεματοποιητή σκουπιδιών  και  τις μετατάξεις.   Στα ερωτήματα ένα προς ένα  απήντησε ο δήμαρχος  με την  συζήτηση όμως να  επικεντρώνεται  στον δεματοποιητή  των σκουπιδιών όπου τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας επέμεναν στην άποψη ότι το «κόστος της διαχείρισης  θα είναι το ίδιο για το δήμο.»
     Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Σωτήρης Αναστασόπουλος έθεσε τα προβλήματα της αγροτικής οδοποιίας ( ειδικότερα της τοπικής κοινότητας Χελιδονίου ) και της βατότητας του δρόμου από διασταύρωση Πλατάνου έως το φράγμα του Αλφειού . Απαντώντας ο δήμαρχος τόνισε ότι « με δεδομένο την μεγάλη χιλιομετρική απόσταση της αγροτικής μας οδοποιίας αλλά και των δυσκολιών της πρώτης χρονιάς , το 2011 στον τομέα αυτό έγινε μια πολύ καλή δουλεία . Ανταποκριθήκαμε κατά τον καλύτερο τρόπο.» Ως προς το  « Το τμήμα από Πλάτανο έως Φράγμα Αλφειού» ο δήμαρχος απάντησε ότι « Είναι γνωστά τα προβλήματα του δρόμου .Όμως ανήκει στην δικαιοδοσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος  , γι΄ αυτό έχουμε κάνει έγγραφο που ζητούμε να επιληφθεί επί του θέματος».
 Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργακόπουλος σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Κώστα Μαρκόπουλου «για τα μηχανήματα που διαθέτει ο δήμος και πως αυτά αξιοποιούνται για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας»  είπε ότι
« Το 2011 αντιμετωπίσαμε αντικειμενικές δυσλειτουργίες . Είναι γνωστό σε όλους μας ότι δεν μπορούσαμε να έχουμε χειριστές των μηχανημάτων την κατάλληλη εποχή . Φέτος τα πράγματα είναι έτοιμα από κάθε πλευρά. Θα γίνει προγραμματισμός και σε απόλυτη συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων τα μηχανήματα θα περάσουν από όλα τα χωριά.  Χωρίς άσκοπές μετακινήσεις και δουλεύοντας μόνο επί των αγροτικών δρόμων θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες  των δημοτών ».

 Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα με επιστολή τους προς προεδρείο έθεσαν το αίτημα της χορήγησης  γάλακτος . Η επιστολή αναγνώστηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Θεόδωρο Παπαηλιού ενώ εκ μέρους των εργαζομένων το υπέρ του αιτήματος μίλησε ο κ Σαραντόπουλος
 «Για  κώλυμα στο « γράμμα του νόμου» , αλλά και για τις αντικειμενικές δυσκολίες στην χορήγηση φρέσκου γάλακτος στους εργαζομένους της καθαριότητας  , λόγω των μεγάλων αποστάσεων σε Λαμπεία και Λασιώνα »    μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Γεωργακόπουλος ο οποίος  διαβεβαίωσε ότι « οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να χάσουν τίποτα απ΄ ότι δικαιούνται»  
Κατόπιν συζητήσεως το σώμα ομόφωνα αποφάσισε να δοθεί  .
 Το ουσιαστικά μοναδικό θέμα της ημερησίας διάταξης εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Πετρος Γιαννακόπουλος
« Τον περασμένο Ιούνιο φέραμε το θέμα στο συμβούλιο . Τότε πολλά είχαν ακουστεί και πολλά είχαν γραφεί . Τελικά το Υπουργείο Εργασίας ενέκρινε την πρόσληψη 140 ατόμων αντί 240 που είχαμε ζητήσει . Οι  προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και αφορούν 8 δράσεις . Έχουμε αποστείλει τα απαραίτητα έγραφα στον ΑΣΕΠ και έτσι  ευελπιστούμε ότι σε 10-15 μέρες  θα έχουμε την δυνατότητα να παραλαμβάνουμε αιτήσεις .»
 Το θέμα καταψήφισε ο Σωτήρης Αναστασόπουλος επικαλούμενος την τοποθέτησή του κατά την διεξαγωγή της συζήτησης επικαλούμενος την δήλωση που είχε κάνει επ΄ αυτού σε προηγούμενη συνεδρίαση.
Γιώργος Μαρκόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: