Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

«Μετρούν» για φωτοβολταικά

Ο αντιδήμαρχος Λασιώνος Γιάννης Πανούτσος , ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Λινάρδος και ο δημοτικός υπάλληλος Νίκος Κουτσομπίνας έξω από το Γυμνάσιο Πανοπούλου.  

Την εξοικονόμηση πόρων μέσω των φωτοβολταϊκών συστημάτων έχει θέσει ως στόχο ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας . 
Για την επίτευξη του στόχου εδώ και μέρες στελέχη του δήμου επισκέπτονται τα χωριά και μετρούν το εμβαδό που έχουν τα νηπιαγωγεία , τα δημοτικά , τα γυμνάσια , τα λύκεια και τα κτίρια των πρώην καποδιστριακών δημαρχείων. Μετά η ίδια ομάδα εργασίας κάνει συνολική κατάσταση με βάση τις ιδιαιτερότητες  της  κάθε στέγης  ώστε να προσκομιστούν τα απαραίτητα στοιχεία που θα βοηθήσουν στην σύνταξη της αντίστοιχης μελέτης .
Χθες το κλιμάκιο επισκέφτηκε την Δ.Ε. Λασιώνος όπου μετρήθηκε το πρώην δημαρχείο και το κτίριο του γυμνασίου.

Αναφερθείς στο θέμα ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Λινάρδος είπε σχετικά « Εκ μέρους του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας γίνεται μια προσπάθεια ώστε στις  στέγες των δημοσίων κτιρίων να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά . Με την ευόδωση της προσπάθειας αυτής προσδοκούμε να έχουμε τουλάχιστον την εξασφάλισης των χρημάτων που δαπανούμε για την πληρωμή της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος . Βέβαια και σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε, πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις να έχουμε, ως δήμος  και επιπλέον  έσοδα με την λειτουργία του έργου. Φυσικά είμαστε ακόμα στην αρχή  και γι΄ αυτό πρέπει να υπάρξει κοινή προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων ( δήμος , σχολικές επιτροπές , περιφέρεια ) ώστε να αποφεύγουμε γραφειοκρατικές διαδικασίες που έχουν να κάνουν π.χ. με το ιδιοκτησιακό καθεστώς , εγράφη των κτιρίων  σε υποθηκοφυλακείο κτλ».     
Οι μετρήσεις συνεχίζονται…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή κίνηση. Θα πρέπει να παραδειγματιστούν κι άλλοι από αυτό και να αξιοποιήσουν τα φωτοβολταικα