Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Φοιτητές από 25 χώρες στο δημαρχείο της Ολυμπίας

Τριάντα περίπου φοιτητές από όλο τον κόσμο που κάνουν το μεταπτυχιακό τους επί «ολυμπιακών θεμάτων» στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ της Αρχαίας Ολυμπίας , υποδέχτηκε ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς  την Τετάρτη το μεσημέρι στο δημαρχείο  της πόλης. Οι φοιτητές   βρίσκονται το τελευταίο δίμηνο στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ οπού και  ολοκλήρωσαν το πρώτο κύκλο των μαθημάτων του μεταπτυχιακού από το Πελοποννησιακό Πανεπιστήμιο . Ο κύκλος των μαθημάτων θα ολοκληρωθεί την άνοιξη , με  τη χορηγία του Ιδρύματος «Ιωάννη Λάτση».

 Μεταξύ των φοιτητών και η «δική μας»  χάλκινη Ολυμπιονίκης του Πεκίνου στην ιστιοπλοΐα Σοφία Παπαδοπούλου η οποία κατά την διαδικασία της υποδοχής δήλωσε ότι « είναι μεγάλη χαρά και τιμή που για μια ακόμα φορά επισκέπτεται τον ιερό χώρο  όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες .»
 Η Ελληνίδα ολυμπιονίκης εξέφρασε και τα αντίστοιχα συναισθήματα των συμφοιτητών της « οι οποίοι είναι από 25 διαφορετικές χώρες  του κόσμου και το τελευταίο διάστημα μένουν στην Ολυμπία και κάνουν το μεταπτυχιακό τους πάνω σε ολυμπιακά θέματα .»
 Υποδεχόμενος του φοιτητές ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς μεταξύ άλλων  είπε
« Είναι μεγάλη η χαρά και μεγάλη η τιμή να υποδέχομαι στο δημαρχείο της Ολυμπίας  φοιτητές από όλο τον κόσμο. Εύχομαι η παραμονή τους εδώ να είναι η καλύτερη δυνατή και πέραν αυτού όταν γυρίσουν στις χώρες τους να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ολυμπίας . Η Ολυμπία είναι η μήτρα των πανανθρώπινων ιδανικών και η φιλοξενία ανθρώπων από κάθε γωνιά της γης  την καθιστά σύγχρονο μεταλαμπαδευτή των ιδανικών αυτών. Οπωσδήποτε η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή αφού μας δίνεται η δυνατότητα να γνωριστούμε και να  ανταλλάξουμε απόψεις με τους φοιτητές που θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναδούμε την άνοιξη, όπου και θα ολοκληρώσουν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους .»
Από πλευράς δήμου παραχωρήθηκε μικρή δεξίωση στον ίδιο χώρο.   
Πηγή: www.antroni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: