Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Προγράμματος Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης του δρυοδάσους της Φολόης

-Home
Δελτίο Τύπου
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες, με μεγάλη επιτυχία, το διήμερο σεμινάριο που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης για τους τοπικούς εθελοντές του Προγράμματος Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης του δρυοδάσους της Φολόης, που διεξάγεται με την ευγενική χορηγία της Mercedes-Benz.
Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των εθελοντών σχετικά με τη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση και η αρχή της εκπαίδευσής τους, ώστε να συμβάλλουν αποτελεσματικά στη διαφύλαξη του δρυοδάσους της Φολόης, με τη μοναδική οικολογική, αισθητική και πολιτιστική αξία.
Ιδιαίτερη τιμή για την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, τους εθελοντές και όλους τους κατοίκους, αποτέλεσε η παρουσία και συμμετοχή, ως εισηγητή, του κυρίου Γεωργίου Χατζηγεωργίου, πρώην Αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, που ετέθη, ως εθελοντής, επικεφαλής του Κυπριακού κλιμακίου που επιχείρησε στην περιοχή της Φολόης κατά τις πυρκαγιές του 2007 και συνέβαλε στη διάσωσή του.
Τη γνώση και την εμπειρία τους μετέφεραν επίσης με τις εισηγήσεις τους ο Δρ. Γεώργιος Καρέτσος, Αναπληρωτής Ερευνητής του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικών Ερευνών, ο κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος, εκπρόσωπος του Τομέα Σώματος Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Πυραγός κ. Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρχαίας Ολυμπίας και ο κ. Γεώργιος Τασιός, εκπρόσωπος των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών του Δήμου Βύρωνα.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται για την παρουσία τους στον Δασάρχη Πύργου, κ. Διονύσιο Θωμόπουλο και στους Αντιδημάρχους κ. Βασίλειο Παπαντώνη και Πέτρο Γιαννακόπουλο, καθώς και ο κ. Δημήτρης Πατέλης Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Επίσης, παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Φολοητών «Ο Κένταυρος» κ. Αντρέας Χρονόπουλος. Οι διαχειριστές του Προγράμματος και η τοπική ομάδα εθελοντών βασίζονται στη συνδρομή τους για την ενεργό υποστήριξη αυτής της προσπάθειας.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Σεραφείμ Χατζησκάκης
Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης
Νίκης 20, 105 57 Αθήνα
Τηλ. 210 32 24 944
sx@eepf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: