Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ Τ.Σ.ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΘΥΜΙΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ Τ.Σ.ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

«Σας παραχωρούμε το σύνολο των αρμοδιοτήτων που προβλέπει ο νόμος.»

Τις έδρες των πρώην δήμων Φολόης και Λαμπείας επισκέφτηκε την Παρασκευή ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζίας συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Γίωργο Δεββέ , Βασίλη Παπαντώνη , Πέτρο Γιαννακόπουλο , Γιώργου Γαλύφα και υπηρεσιακά στελέχη του δήμου. Σκοπός των επισκέψεων ήταν η σύσκεψή με τους προέδρους των χωριών προκείμενου να τους δοθούν και ουσιαστικά οι αρμοδιότητες τους.
Τόσο στο Λάλα όσο και στην Δίβρη ο δήμαρχος απευθυνόμενος στους προέδρους  κατέστησε σαφές ότι
 « παραχωρούμε  σε σας και στα τοπικά συμβούλια το σύνολο των αρμοδιοτήτων που προβλέπει ο νόμος .Το κάνουμε αυτό , χωρίς κανένα φόβο γιατί  σας εμπιστευόμαστε και γιατί θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί προκείμενου να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στην διοίκηση και στην απόδοση έργου. Θέτουμε ως πρωταρχικό μας στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη . Χωρίς μετακινήσεις , χωρίς ταλαιπωρία. Ότι μπορούμε από πλευράς παροχής υπηρεσιών  του δήμου ,θέλουμε να γίνεται στο χωρίο του . Από την άλλη με τις αρμοδιότητες που σας παραχωρούνται σας καθιστούμε υπεύθυνους για τα δρώμενα του χωριού σας . Σας θέλουμε δημιουργικούς ώστε μέσα από την συνεργασία μας να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τον τόπο.» .
 Στους προέδρους και στους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων  παραδόθηκε ένας φάκελος με τα απαραίτητα έγραφα ( την απόφαση του δημάρχου για  την βεβαίωση του γνησίου υπογραφής , φωτοαντιγράφου , μόνιμης κατοικίας κτλ ) καθώς και στρογγυλή σφραγίδα του δήμου , σφραγίδα με το ονοματεπώνυμο του τοπικού αιρετού και αντίστοιχες σφραγίδες βεβαιώσεων.
 Από πλευράς των αντιδημάρχων δόθηκε η διαβεβαίωση της συχνής επικοινωνίας για την επίλυση προβλημάτων της αρμοδιότητος τους αλλά και της επαναλαμβανόμενης συνεύρεσης κατά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να τίθενται προς την δημοτική αρχή  τα ζητήματα των κοινοτήτων. 
Πέραν του θέματος των αρμοδιοτήτων ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους προέδρους θέματα που έχουν να κάνουν με το τεχνικό πρόγραμμα των χωριών , το θέμα της απογραφής , των προβλημάτων γύρω από την συντήρηση των αγροτικών δρόμων , της πρόσληψης χειριστών μηχανημάτων , της μετακίνησης του προσωπικού «βοήθεια στο σπίτι», το ψήφισμα για την μη κατάργηση του Ειρηνοδικείου της Λαμπείας , της μεταφοράς των μαθητών , της οργάνωσης των υπηρεσιών του δήμου κτλ.
 Οι συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν σε πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα . Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη σύσκεψη και με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων του πρώην δήμου Λασίωνος .   
Γ. Μαρκόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: