Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ (28. 3. 2011)

Με 14 θέματα στην ημερησία διάταξη , συνεδρίασε την Δευτέρα το Δ.Σ. Αρχαίας Ολυμπίας . Η συνεδρίαση, που  πραγματοποιήθηκε σε ήρεμο κλίμα, άρχισε με την ενημέρωση  από τον  δήμαρχο σχετικά με τις δράσεις που αναπτύχθηκαν από πλευράς δημοτικής αρχής στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση του σώματος . Ο κ. Κοτζιάς μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις συναντήσεις που πραγματοποίησε ο ίδιος με συνεργάτες του στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα  υπουργεία : α)  Παιδείας, κατά την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με τους δημάρχους της χώρας με θέμα της συγχώνευσης σχολικών μονάδων, β) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου υπήρξε συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών Βαγγέλη Διβάνη, γ) Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας όπου υπήρξε συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού Αντώνη Μαρκόπουλο. Ακόμα ο δήμαρχος ενημέρωσε για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Ολυμπία με τον διευθυντή της Λαμπαδηδρομίας των special Olympicς    Στέλιο Κωνσταντινίδη . Στην πρωτομιλία τους τόσο ο επικεφαλής της μείζονος Χρήστος Δρακόπουλος όσο και ο επικεφαλής της ελάσσονος  Παντελής Παντελάκος αναφέρθηκαν ο μεν πρώτος «στους απαιτούμενους ελέγχους που πρέπει να γίνονται π.χ. για την κανονική άφιξη και κανονική αποχώρηση των υπαλλήλων του δήμου» , ενώ ο δεύτερος στο «νοικοκύρεμα και στις προσπάθειες που κάνει προς αυτό ο δήμος. Μια προσπάθεια που πρέπει να ενταθεί λόγω και της κρίσιμης οικονομικής περιόδου».

 Από τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σωτήρη Αναστασόπουλο προτάθηκε  «η έκδοση ψηφίσματος κατά του διεξαγόμενου πολέμου στην Λιβύη» , ενώ από την πρώην δημοτικό σύμβουλο Έλκε Σπηλιοπούλου προτάθηκε «η εξεύρεση τρόπου βοηθείας προς την Ιαπωνία ,  αφού η Ιναζάβα   πόλη της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου,  έχει αδελφοποιηθεί με την Ολυμπία και η βοήθεια της ήταν μεγάλη σε ηθικό και οικονομικό επίπεδο μετά τις πυρκαγιές του 2007».
 Ως κατεπείγον  προς συζήτηση τέθηκε από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Γεωργακόπουλο το θέμα της υποβολής αίτησης στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του υπουργείου Περιβάλλοντος . Εισηγούμενος  το θέμα ο αντιδήμαρχος μεταξύ  άλλων  τόνισε ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά δράσεις για εξοικονόμηση ενέργειας σε σχολικά κτίρια με εγκαταστάσεις φωτοβολταικών , προσθήκη θερμομόνωσης , αντικατάσταση κουφωμάτων κτλ 
 Στα ημερησία διάταξη θέματα,  το Δ.Σ αρχικά εξουσιοδότησε την Οικονομική Επιτροπή να διερευνήσει  την υπόθεση της συνεργασίας   με Τράπεζα  για την κατάθεση ενιαίου λογαριασμού του νέου δήμου ενώ στην συνέχεια συζητώντας το θέμα της ενδεχόμενης κατάργησης του στρατολογικού γραφείου Πύργου το σώμα ομόφωνα τάχτηκε κατά μιας τέτοιας εκδοχής . Με ένα ψήφο κατά του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσής Σ. Αναστασόπουλου στην συνέχεια το Δ.Σ. ψήφισε τους κανονισμούς λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής, της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Επιτροπής Διαβούλευσης .
 Έντονη ήταν η συζήτηση για το θέμα της σύναψης προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΔΕΥΑ.ΑΟ για την εκτέλεση του έργου «Σύνδεση υφισταμένων δεξαμενών με το υδραγωγείο Ερύμανθος –Πύργος». Εισηγούμενος το θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαντώνης   «ευχαρίστησε δημοσίως την τεχνική υπηρεσία που σε λίγο χρόνο «έτρεξαν»την μελέτη ώστε να κατατεθεί εγκαίρως πρόταση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης» , « ώστε να διεκδικήσουμε την σύνδεση του αγωγού με δημοτικά διαμερίσματα». Στην εισήγηση αντέδρασε και τελικά καταψήφισε το θέμα    ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Φλέσσας λέγοντας ότι «δεν συμπεριελήφθησαν τα χωριά Ξηρόκαμπος , Σμίλα και Ηράκλεια».
Απαντώντας ο κ Παπαντώνης τόνισε ότι « η δημοτική αρχή βασίστηκε σε ότι υπήρχε. Η πρόταση έγινε κατόπιν συνεργασίας των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας . Δεν υπήρχε χρόνο και δεν μπορούσαμε να διακινδυνεύσουμε την πρόταση για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.».
 Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την συζήτηση σχετικά με την αποδοχή και κατανομή του ποσού των 48.000 Ε καθώς και του καθορισμού τρόπου εκτέλεσης της προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών για τα οχήματα του δήμου. Εισηγούμενος τα δύο θέματα ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργακόπουλος  , ως προς το πρώτο θέμα τόνισε ότι «η κατανομή γίνεται με βάση τις ανάγκες των σχολείων» και αναφέρθηκε διεξοδικά στο ποσό που θα δοθεί σε κάθε σχολείο . Ως προς το δεύτερο θέμα ο εισηγητής  διευκρίνισε ότι «πρέπει να αποφευχθεί η περίπτωση της  μετακίνησης  των οχημάτων  π.χ από το Πανόπουλο στην Ολυμπία ή από Ολυμπία προς Λαμπεία προκειμένου να προμηθευτούν καύσιμα.» Τέλος απαντώντας στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστο Δρακόπουλο σχετικά με το «έλεγχο των καυσίμων  και την συγκέντρωση των οχημάτων του δήμου σε συγκεκριμένο χώρο» ο κ Γεωργακόπουλος  τόνισε ότι « όλα τα οχήματα του πρώην καποδιστριακού δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας είναι συγκεντρωμένα στο χώρο του «Ξένιου Διός» ενώ τα οχήματα των άλλων πρώην δήμων είναι στα παλιά δημαρχεία .» «Πέραν όμως αυτής της σημερινής κατάστασης , στόχος μας είναι να φτιαξουμε αμαξοστάσιο – λιπαντήριο του δήμου .» κατέληξε ο ομιλητής .    

Πηγή: www.antroni.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: