Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών - Οικολόγων (Σ.Α.Ο.Ο)

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών - Οικολόγων (Σ.Α.Ο.Ο) ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1998.
Σκοπό έχει, την ανάπτυξη και τη διάδοση της ορειβασίας, την προάσπιση της ορεινής φύσης και την διάσωση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.Σαν ορειβατικός και οικολογικός Σύλλογος θεωρεί ότι η ορειβασία ως αθλητική, ψυχαγωγική δραστηριότητα συμβαδίζει με τρόπο ζωτικό και αδιάσπαστο με τη διατήρηση των φυσικών οικοσυστημάτων και την προστασία  ανάδειξης των ορεινών χωριών.
Ο Σ.Α.Ο.Ο. είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης και συμμετέχει στο δίκτυο των εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας. Εκδίδει το εξαμηνιαίο περιοδικό «ΟΡΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ» που προβάλλει τόσο τις θέσεις και δραστηριότητες του Συλλόγου όσο και τα προβλήματα, τις φυσικές και πολιτισμικές αξίες του Αρκαδικού Χώρου.
Την Κυριακή 13 Ιουνίου θα περπατήσουν στο Αντρώνι, στο Φαράγγι των Κενταύρων, που τούτη την εποχή έχει αρκετά νερά για να θαυμάσουν τους καταρράκτες και την πλούσια βλάστηση.
Αρχηγοί θα είναι, ο Θανάσης Χωματάς που πρόσφατα πέρασε το Φαράγγι μας, η Βούλα Παπαγεωργάκη και ο δικός μας ο Σάκης ο οινοποιός που είναι και μέλος του Συλλόλου  Σ.Α.Ο.Ο.
Περισσότερεs πληροφορίεs γιά το σύλλογο: www.saoo.gr
Πηγή: http://www.antroni.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: