Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Επιστολή που «καίει» για υδροηλεκτρικά και άλλα ενός Διβριώτη

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα που κάθονταιΕπιστολή που «καίει», μας έστειλε ένας βέρος Διβριώτης, ο κ. Θοδωρής Ηλιόπουλος για το επίκαιρο θέμα της δημιουργίας του Υδροηλεκτρικού στην θέση «Παλαιοφυτειά» (Μοστενίτσας) του ποταμού Άνω Ερύμανθος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Τον κ. Θοδωρής Ηλιόπουλο (Θυβραίο) τον γνωρίσαμε από την κινητοποίηση που έκανε για την ανασκαφή στο σπήλαιο του Αρμακιανού της Ορεινής Ηλείας.

Του Θοδωρή Ηλιόπουλου

Καλησπέρα Κώστα,ας σταματήσει επιτέλους το παπατζιλίκι, rapid test και… κλαρωτές. Ας δώσει ο κ Φωτεινός το 20 % Χ ΕΣΟΔΑ Χ ΧΡΟΝΙΑ = 500.000 - 800.000 ευρώ (κατά την εκτίμησή μου) στην τοπική κοινότητα, έτσι όπως ήταν η αρχική συμφωνία (είχε υπογραφεί συμφωνητικό και δεν το τήρησε) για το υδροηλεκτρικό της Δύβρις και ας κρατήσει τα τεστ.

Η ορεινή Ηλεία έχει δώσει πάρα πολλά στον κ Φωτεινό, και αυτός είναι ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ. Επίσης η ορεινή Ηλεία έχει κάνει το οικολογικό της χρέος.

Θα διαφοροποιήσω μια φράση ενός νέο υποστηριχτή (μετά τα 7.000 €) σχετική με το ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΗΣ ΔΥΒΡΙΣ. Γιατί άραγε στο ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΗΣ ΔΥΒΡΙΣ τόσα ενεργειακά εργοστάσια (υδροηλεκτρικό Δύβρις, ανεμογεννήτριες Δύβρις, υδροηλεκτρικό Δύβρις Τριποτάμων)? Προφανώς κάποιος λόγος υπάρχει.

Σχετικά με τα οικολογικά και τα επιστημονικά. Είναι δυνατόν σε μια «χεσά» τόπο να γίνουν τόσα εργοστάσια και να είναι οικολογικά? Έχει μετρήσει καμία δημόσια υπηρεσία πόσο νερό τρέχει μετά το φράγμα και πόσο θα έπρεπε να τρέχει στο υπάρχον υδροηλεκτρικό Δύβρις, ώστε να γνωρίζουμε αν στην Ελλάδα τηρούνται τα βασικά οικολογικά κριτήρια (που κατά την γνώμη μου δεν είναι απλώς ελαστικά αλλά είναι ανύπαρκτα)?

Επίσης ας μας πει ο κ Φωτεινός πόσα χρήματα πήρε για να «ξεπατώσουν» τον υδροφόρο ορίζοντα και τα βουνά της Δύβρις οι εταιρίες ανεμογεννητριών, και πόσα χρήματα πήρε για την πώληση των δικαιωμάτων του Ερυμάνθου? Βέβαια κατά πόσο «μπουρδέλο» ήταν και είναι το κράτος το ξέρουμε, αφού δίνει με 100 ευρώ δικαιώματα που στην συνέχεια πουλιούνται εκατομμύρια. Ντροπή, ντροπή, ντροπή, ξεπεράσαμε κάθε όριο.

Σχετικά με την σοβαρή προσέγγιση, διακρίνω ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ. Πληρωμένη διαφήμιση, και ειδικά φτωχοπληρωμένη. Πόσα? 30 ή 50 ευρώ? Ή για λόγους ειδικούς 200?

Αυτά για αρχή, αν υπάρξει απάντηση ίσως να υπάρχει συνέχεια. Κλείνοντας θα απευθυνθώ στους νέους, και ειδικά στους νέους που αγαπάνε τον τόπο τους και ελπίζουν ότι κάποια στιγμή θα ανθήσει. Πιστεύετε ότι αν καταστραφεί ο Ερύμανθος τα Λάμπεια όρη, ο υδροφόρος ορίζοντας, και κατ’ επέκταση το δάσος της Φολόης, υπάρχει κάτι άλλο προς αξιοποίηση?

Σημείωση: Θα ήθελα να ξέρετε ότι κανένα πρόσωπο που στηρίζει τις αρχές και τις αξίες του κ Φωτεινού, δεν είναι κοντινό μου.

Σχόλια στο fb:

  • Οι αρχαίοι Διβριωτες έλεγαν. Όμοιος ομοίως αεί πελαζει. Οι νέο διβριώτες λένε . Ο όμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα. Θοδωρή σε σένα τα λέω.
     
  • κ. Παπαντωνόπουλε
    Συνταρακτικές ή "συνταρακτικές" οι αποκαλύψεις ή "αποκαλύψεις"!!...
    Περιμένω τη συνέχεια...
    Υ.Γ. επειδή με βάφτισαν "παρατρεχάμενό σου", στείλε μου και μια φωτογραφία σου παλιά μήπως και σε θυμηθώ γιατί λόγω γήρατος η μνήμη μου έχει ατονήσει...
    Υ. Γ. Πάντως έχω κρατήσει στο Αρχείο μου (ως κόρην οφθαλμού και "μνημεία") κάτι αναρτήσεις στη ιστοσελίδα σου πριν δεκαετίες (προ fb) όπου οι συμπολίτες μου Ορεινοί Ηλείοι με "έλουζαν" αρκούντως και πατόκορφα ομοθυμαδον (και εν πολλοίς ανωνυμως)...
    Έχεις τη καλημέρα μου
 Αγαπητέ Θεόδωρε
Πριν λίγες μέρες, έγραψα σε φβ ομάδα τις θέσεις μου για τα υπό κατασκευή εργοστάσια (Υδροηλεκτρικό Ερύμανθου και Ανεμογεννήτριες στα Λάμπεια όρη και Σκιαδοβούνι), και εσύ με σχόλιο σου αναφέρεσαι απαξιωτικά και υποτιμητικά στο πρόσωπό μου. Ειδικότερα απαντάς με αμπελομαλακίες του τύπου “..κοπριά στα λάχανα”, μια φράση που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να απαξιώσουμε και να υποτιμήσουμε κάποιον, καθώς και σε περιπτώσεις στις οποίες κάποιοι συναναστρέφονται άλλους που έχουν τα ίδια ελαττώματα.
Προφανώς αυτός ο κάποιος είναι ο κ Κώστας Παπαντωνόπουλος, με τον οποίο δεν συμφωνώ σε όλα, αλλά τον σέβομαι και τον εκτιμώ γιατί πράγματι ο Κώστας έχει πολλά ελαττώματα, όπως το ότι έχει αφιερώσει την μισή ζωή του για το καλό του τόπου. Επίσης, κάποια από τα ελαττώματα του είναι τόσο συγκινητικά, που όταν του ζήτησα την βοήθεια του για να γίνει η πρώτη αρχαιολογική ανασκαφή στην ορεινή Ηλεία (Σπήλαιο Αρμακιανού), παρότι είχε πρόβλημα υγείας, όχι απλά δεν αρνήθηκε να βοηθήσει, αλλά πρώτος και χωρίς δεύτερη σκέψη δήλωσε παρόν και έβαλε πλάτη στο εγχείρημα. Αξίζει να προσθέσω, ότι αυτή η όμορφη προσπάθεια (αρχαιολογική, ιστορική και αναπτυξιακή) που στόχο είχε να βγει στο φως σημαντικό κομμάτι της ιστορία του τόπου μας, ενδεχομένως να μην είχε υλοποιηθεί αν δεν έβαζε πλάτη ο Κώστας .
Με βάση τα παραπάνω θα ήθελα να σε ευχαριστήσω Θεόδωρε, γιατί έστω και με αρνητικό τρόπο με παρομοιάζεις με ένα άνθρωπο με τόσα “ελαττώματα” σαν του Κώστα Παπαντωνόπουλου.
Σε ότι αφορά την ουσία του θέματος που είναι οι θέσεις μου για τα νέα εργοστάσια στην περιοχή μας (υδροηλεκτρικό και ανεμογεννήτριες), αν διαφωνούσες θα μπορούσες πολύ απλά να τις αντικρούσεις με επιχειρήματα. Προφανώς όμως δεν έχεις επιχειρήματα, και αυτό αποδεικνύεται γιατί δεν ανέφερες ούτε μισό. Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι για μια ακόμη φορά με απογοήτευσες, γιατί το σχόλιο σου, δεν το έκανες κάτω από την ανάρτησή μου, αλλά σε άλλη φβ ομάδα, στην οποία δεν είμαι μέλος και δεν παρακολουθώ, και αυτό το γνωρίζεις πολύ καλά.
Κλείνοντας, και επειδή παρατήρησα ότι απάντησες εσύ εκ μέρους των εταιριών (υδροηλεκτρικού και ανεμογεννητριών), θα ήθελα ευθέως να σε ρωτήσω αν είσαι μέτοχος των εταιριών ή αν έχεις αναλάβει εργολαβικά την στήριξη τους?
Σημ Οι θέσεις μου είναι πλέον γνωστές αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποφασίζω εγώ. Κατά την γνώμη μου, και ΕΦΟΣΟΝ έχουν τηρηθεί όλα τα νόμιμα για τις αδειοδοτήσεις, την ΤΕΛΙΚΗ απόφαση για το αν θα κατασκευαστούν τα εργοστάσια, πρέπει να έχουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής (ορεινής Ηλείας, Γορτυνίας, Τριποτάμων) κ.α. . Επίσης, για κάθε περίπτωση αναφέρω ότι δεν θα ανεχτώ άλλες προσωπικές επιθέσεις, και αν υπάρξουν ως ηθικό αυτουργό θα θεωρήσω την ενδιαφερόμενη εταιρία.
Καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία.
Θ. Ηλιόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: