Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Αναδρομή σε έναν παλιόφιλο υστέρα από εφτά χρόνια

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο
Αναδρομή σε έναν παλιόφιλο από την Σπαρτουλιά υστέρα από εφτά χρόνια.
Τολμάω να ξεκινήσω με το μήνυμα της κόρης του Ειρήνης και να με συμπαθάει που δεν ζήτησα την άδειά της να το δημοσιοποιήσω:
Καλησπέρα σας κ. Παπαντωνόπουλε,
είμαι η Ειρήνη κόρη του εκλιπόντος συμπατριώτη και φίλου σας Αργύρη Κωστόπουλου. Σας στέλνω την φωτογραφία του ως ελάχιστο απτό ενθύμιο, διότι η μείζων και αναντικατάστατη κληρονομιά που μας άφησε είναι ηθική και πνευματική, απόρια του συνδυασμού ευστροφίας και καλοσύνης του.
Θα ήθελα να σας εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες όλης της οικογενείας μας για το τόσο θερμό αποχαιρετιστήριο μήνυμά σας.
Είμαι σίγουρη πως αν μπορεί να βλέπει από εκεί που βρίσκεται θα χαίρεται και ακόμα αν είχε την δυνατότητα σίγουρα θα πλοηγείτο στην ιστοσελίδα σας μέσω κινητού ή υπολογιστή, όπως συνήθιζε να κάνει ή να με προτρέπει να κάνω ακόμα και τις δύσκολες μέρες του για να διαβάσει τα νέα σας.
Με εκτίμηση,
Ειρήνη


Έγραψα τότε για τον Αργύρη:
Έφυγε το ξημέρωμα της Κυριακής 15. 12. 2013 (1944-2013, 69 ετών) ένας αγαπητός φίλος και καλός συμπατριώτης από τη Σπαρτουλιά, ο Αργύρης Κωστόπουλος που γεννήθηκε πριν 69 χρόνια.
Ο Αργύρης ήταν ένας άνθρωπος φίνος, πνευματώδης, με σπάνιο ήθος που αγαπούσε με πάθος τον τόπο του. Παρά τα προβλήματα της υγείας του, ήταν καλός συζητητής πάντα με νέες ιδέες, φιλικός στους γύρω του με άφθονο χιούμορ. Του άρεσε η καλή παρέα και η έξυπνη συζήτηση καθώς και η συχνή επαφή με τους συμπατριώτες του. Δεν θα ξεχάσουμε όμως και την αιχμηρή πένα που χρησιμοποιούσε όταν σχολίαζε την επικαιρότητα μέσα από τη σελίδα www.antroni.gr
Καλό σου ταξίδι αγαπητέ φίλε, θα λείψεις σε μας αλλά και σ' όλους όσους κατά καιρούς σε συναναστράφηκαν.
Με τον Αργύρη είχαμε βρεθεί στα μέσα περίπου τις δεκαετίας του 1970 στο καφενείο του Πλίθα και είχαμε περάσει μια ευχάριστη βραδιά που κράτησε ως το πρωί. Χαθήκαμε έκτοτε και μείναμε και οι δύο με αυτήν την γλυκιά ανάμνηση. Βρεθήκαμε πάλι το 2004 στην ταβέρνα του Νίκου απέναντι από το μαγαζί του Ρουμελιώτη. Καθόμασταν με τον Αλέκο Συλάιδο και την Βούλα την σύζυγό του και να σου… ο Αργύρης. Συγγενείς με τον Αλέκο ήλθε και έκατσε στο τραπέζι. Στη συζήτηση με ρώτησε αν γνώριζα ένα παιδί του Πλιέγκα από το Αντρώνι, δηλαδή εμένα. Ήταν έλεγε ένα καλό παιδί. Τι ψάχνεις του απαντάω, καλύτερα που δεν τον έχεις δει διότι έχει πάρει στραβό δρόμο και άμα τον συναντήσεις θα βρεις τον μπελά σου. Απορούσε ο Αργύρης σιγοντάριζε και ο Αλέκος και η πλάκα κράτησε ώρα ώσπου αποκαλύφθηκα. Έκτοτε βλεπόμαστε ταχτικά και ο Αργύρης από τότε που με διάβαζε στο ιντερνέτ έγινα ο Θεός του. Μίλαγε με τόσο θερμά λόγια που με έκανε να τρέπομαι. Αλλά και όταν απουσίαζα όπως μάθαινα ήταν ακόμη πιο θερμός υποστηρικτής μου. Έχασα έναν από τους καλύτερους μου φίλους.
Η κηδεία του έγινε την Τρίτη στις 10.30 το πρωί στο νεκροταφείο Ζωγράφου.
Σύζυγος του είναι η κυρία Ελένη που έφτιαξαν μαζί μια όμορφη οικογένεια με τρία εξαίρετα παιδιά, τον Γιώργο, τον Κώστα και την Ειρήνη.
Είχαμε πει τότε με την Ειρήνη να κάνουμε κάποιο εκτενέστερο αφιέρωμα στον πατέρα της αλλά δεν ταίριαξε ακόμη.
Επίσης εάν επιθυμεί κάποιος να αναφέρει καμιά ιστορία με τον αξέχαστο Αργύρη θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα.
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, φυτό, λουλούδι, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες
Έγραψαν στο facebook:
Νίκη Σπαρτουλιά  Ήταν μία ιδιαίτερη προσωπικότητα , ευφυής, ανοιχτό μυαλό , καλός συζήτησης καί το κενό που άφησε μεγάλο
Athanasia Kostopoulou  Ο αγαπημενος μου θειος!!!! μας ειχε δωσει πολυ αγαπη και φροντιδα , σε ολα τα ανιψια του .Ας εχει καλο παραδεισο !!!!
Antonia Kostopoulos-Fanos Καλησπέρα όταν άνοιξα το τηλέφωνο μου και είδα την φωτογραφία , Συγκινήθηκα 😢Ήταν ένας αξιαγάπητος Συγγενείς . Αγαπούσε πολλή την συγγένεια . Όταν με γνώρισε για πρώτη φορά , του μίλησα., και του είπα είμαι του
τασανη η κόρη ,,, ήταν συγκινητικό ,,Κάθε καλοκαίρι βλεπόμαστε ήταν ένας από του καλύτερους συγγενής ,........ένας άπω τους καλύτερους συγγενής του πατέρα μου και της μάνας μου . 😢😢Να είναι ελαφρή το χώμα που τον σκεπάζει . Καλό παράδεισο . Και συλλυπητήρια στην οικογένεια να ζουν να τον θυμούνται . Ήταν αξιαγάπητος άνθρωπος και συγγενείς ......😢😢Δεν θα σε ξεχάσουμε ...όταν περνάμε στην σπαρτουλια κοιτάζουμε το σπίτι .και αναφτούμε το όνομα Αργυρή ... δεν είμαι σίγουρα την μητέρα του την έλεγαν Γιωργητσα ;;;;

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: