Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Κακοκαιρία πλήττει για πολλές μέρες την Ορεινή Ηλεία

Αντρώνι, φωτο: Ντίνος Κότσαλης 
Από τις 6 Γενάρη η κακοκαιρία πλήττει την Ορεινή Ηλεία και κυρίως τα χωριά, Κερτίζα, Τσίπιανα, Βερβινή, Δίβρη, Μοστενίτσα, Νουσά αλλά και τα χαμηλότερα σε υψόμετρο, Αντρώνι, Κούμανι, Γιάρμενα, Πέρσαινα Κακοτάρι, Γούμερο, Μποκοβίνα.
Σήμερα διακόπηκε και η κυκλοφορία στην Ε.Ο. 111 στα Τριπόταμα, με εγκλωβισμένα φορτηγά και αυτοκίνητα.
Οι πυκνές χιονοπτώσεις και στη συνέχεια ο πάγος που ακολουθεί έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους κατοίκους.
Ο πρόεδρος του ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ κ. Κώστας Θεοδωρόπουλος δήλωσε στην εφημερίδα ΠΡΩΤΗ: «Δεν υπάρχουν ζωοτροφές –θα χαθεί το ζωικό κεφάλαιο»

«Οι κτηνοτρόφοι του Νομού έχουν περιέλθει σε δραματική κατάσταση. Τα 2016 ήταν μία χρονιά πολύ δύσκολη, όμως και το 2017 στο ξεκίνημα του, ήρθε να μας δώσει το τελειωτικό χτύπημα. Δεν υπάρχουν ζωοτροφές για να ταϊστούν τα ζώα ενώ έχουν παγώσει και καταστράφηκαν οι βοσκότοποι όπως και καλλιέργειες μηδικής. Το γάλα στα ζώα μας έχει χαθεί, ο μηχανολογικός εξοπλισμός πάγωσε. Δεν μιλώ μόνο για τις ορεινές περιοχές, η καταστροφή είναι μεγάλη και στις πεδινές. Αν συνεχιστεί η κακοκαιρία θα κινδυνεύσει με αφανισμό το ζωικό κεφάλαιο. Το κακό είναι ότι η Πολιτεία είναι ανύπαρκτη. Καλούμε την Περιφέρεια, τους Δημάρχους αλλά και τους Βουλευτές να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Ας αφήσουν τις φιέστες και ας στηρίξουν την πρωτογενή παραγωγή. Ας δοθεί έστω μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση για να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι να ταΐσουν τα ζώα τους. Πάντως, αφού όλοι μας έχουν ξεχάσει και κανείς δεν μας στηρίζει, σας λέω ότι οι κινητοποιήσεις και τα «μπλόκα» είναι μονόδρομος και για τους κτηνοτρόφους της Ηλείας.»
Από τους ανθρώπους που φυλάνε Θερμοπύλες προέρχονται οι φωτογραφίες. Ομάδες Facebook: ΑΝΤΡΩΝΙ ΕΝΩΜΕΝΟ ΣΤΟ FACEBOOK!!!!!!!, ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΚΕΡΤΙΖΑ - ΟΡΕΙΝΗ ΗΛΕΙΑ, Λαμπεία (Διβρη) Ηλείας, Ορεινή, Μοστενίτσα, Ηλείας, Τσίπιανα Ηλείας.
Κερτίζα, φωτο: Ανέστης Αδαμόπουλος

Αντρώνι, φωτο: Ντίνος Κότσαλης 
Κερτίζα, φωτο: Ανέστης Αδαμόπουλος
Τσίπιανα, φωτο: Dionisis Papadopoulos‎
Δίβρη φωτο: Το Μπαλκόνι
Ορεινή, Μοστενίτσα (Φωτ. Νίκος Πολυζωγόπουλος)
Τριπόταμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: