Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Η παράδοση της Ορεινής Ηλείας στα Εργόχειρα σε Πρόγραμμα της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση» και «Eurodesk» από τη «Διώνη»

Υπογραφή της Σύμβασης με την Εθνική Υπηρεσία για την υλοποίηση του έργου "Παραδοσιακά Εργόχειρα" από την Ομάδα Νέων Γυναικών Αχλαδινής
 
 Η Ομάδα Νέων Γυναικών Αχλαδινής υπέγραψε στις 20 Μαρτίου, στο γραφείο του Κέντρου Τοπικής Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας «Διώνη», τη σύμβαση με την Εθνική Υπηρεσία των Προγραμμάτων της Ε.Ε. Νέα Γενιά σε Δράση και Eurodesk, για την υλοποίηση του προγράμματος με κωδικό αριθμό GR-12-Ε108-2013-R3 – «Παραδοσιακά Εργόχειρα Γυναικών Αχλαδινής».
Στόχος του έργου της Άτυπης Ομάδας Νέων Γυναικών Αχλαδινής στο Οροπέδιο Φολόης στην Ορεινή Ηλεία, που δημιουργήθηκε στα πλαίσια υποβολής πρότασης της «Διώνης» στο πρόγραμμα «Εθνική Υπηρεσία Νέα Γενιά σε Δράση», είναι να αξιοποιηθούν τα απαράμιλλα σε τέχνη σχέδια των παλαιότερων γενιών, ώστε να επιτευχθεί η διάσωση και διάδοση της παράδοσης της Ορεινής Ηλείας, με σεβασμό και πίστη στις πατροπαράδοτες τεχνικές που για αιώνες χρησιμοποιήθηκαν στα εργόχειρα. 
Η Ομάδα των Γυναικών Αχλαδινής θα αποτελέσει πρότυπο για τις σύγχρονες γυναίκες των ορεινών, μειονεκτικών περιοχών στον αγώνα τους να ξεπεράσουν τα αμέτρητα εμπόδια και προβλήματα που στέκουν στο δρόμο τους. Στόχος είναι να κατορθώσουν οι γυναίκες αυτές να επιδοθούν, με την ευρηματικότητα, την ευαισθησία και την αποτελεσματικότητα που τις διακρίνει, σε δημιουργικές δραστηριότητες προς όφελος της τοπικής οικονομίας και της κοινωνίας μας συνολικά.

Σε συνέχεια της υπογραφής της σύμβασης, η Ομάδα των Νέων Γυναικών Αχλαδινής πραγματοποίησε το Σάββατο, 22 Μαρτίου την πρώτη επίσημη συνάντηση των μελών της και καθόρισε σε συνεργασία με τις εκπαιδεύτριες, το χρονοδιάγραμμα του έργου, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Αύγουστο.
Η ομάδα συνεχίζει τις συναντήσεις των μελών της, κάθε Σάββατο στις 7.30 μμ στην Αχλαδινή. Ευπρόσδεκτες στις συναντήσεις είναι όλες οι γυναίκες της Ορεινής Ηλείας.









Δεν υπάρχουν σχόλια: