Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Τους έπιασαν στα "πράσα" αλλά απέφυγαν το αυτόφωρο!

Εντόπισε λαθροϋλοτόμους στην Κάπελη το Δασαρχείο
Του Γιάννη Σπυρούνη
Τέσσερις άντρες από την περιοχή του Λουκά Πηνείας, εντοπίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης να κόβουν ξύλα στο δρυοδάσος της Κάπελης, στα όρια Αγίας Τριάδας και Πανόπουλου στη Λασιώνα Ηλείας. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή μόλις οι άνδρες των Δασαρχείων Πύργου και Αμαλιάδας έφτασαν στο σημείο, όμως εξακριβώθηκαν τα στοιχεία τους και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους.
Η καταγγελία για τη δράση των λαθροϋλοτόμων στο δάσος της Κάπελης, έφτασε στο Δασαρχείο Πύργου που συνεργάστηκε με την υπηρεσία της Αμαλιάδας, μιας και στα όρια τους ελάμβανε χώρα η παράνομη πράξη. Οι δασικοί υπάλληλοι έφτασαν και εντόπισαν ένα τρακτέρ, μια καρότσα και ένα αγροτικό αυτοκίνητο σε διαφορετικά σημεία. Οι τέσσερις δράστες που χρησιμοποιούσαν αλυσοπρίονα και ήδη είχαν κόψει ένα μεγάλο δρυ με ξυλεία βάρους τριών τόνων, ήταν έτοιμοι να συνεχίσουν σε άλλα δέντρα, όταν έγιναν αντιληπτοί.
Η καρότσα και η ξυλεία φυλάχθηκαν μέσα στη νύχτα, κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν το μεσημέρι στο Δασαρχείο Πύργου. Εκτιμάται από τις αρμόδιες αρχές πως οι δράστες θα συνέχιζαν το έργο τους μέσα στη νύχτα κόβοντας περισσότερα δέντρα μέσα στην νύχτα και αναφέρθηκε πως ήταν ευτύχημα που οι δασικοί υπάλληλοι δρώντας άμεσα, πρόλαβαν τα χειρότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: