Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΩΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ - ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΦΟΛΟΗ ΝΑ ΘΑΒΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Απειλές κατά της ζωής του δέχθηκε σήμερα στις 2.25 το μεσημέρι ο δημοσιογράφος του HOT DOC και μέλος της ΕΣΗΕΑ Μάκης Νοδάρος, για την υπόθεση του εργολάβου και μεταφορέα απορριμμάτων Θεόδωρο Καράμπελα ο οποίος συνελήφθη προχθές από την αστυνομία και τις δασικές Αρχές, για την παράνομη μεταφορά και ταφή σκουπιδιών από την Καλαμάτα στο προστατευόμενo (περιοχή Natura) και μοναδικό σε ομορφιά δρυοδάσος της Φολόης, στην ορεινή Ηλεία.

Κάποιος, με κλήση του από το προσωπικό τηλέφωνο του εργολάβου, εξύβρισε και απείλησε ευθέως τον δημοσιογράφο του HOT DOC που αποκάλυψε στις 18.10.2012 μετά από έρευνα, την παράνομη και προκλητική δραστηριότητά του στην Δυτική Ελλάδα.
Την απειλητική τηλεφωνική κλήση άκουσε και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Μαρινόπουλος.
Ο Μάκης Νοδάρος ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας και ζήτησε την συνδρομή τους για να προστατευτεί ο ίδιος και η οικογένειά του.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το απειλητικό τηλεφώνημα προς τον δημοσιογράφο έγινε όταν ο Καράμπελας βρισκόταν ήδη κρατούμενος από την αστυνομία μετά τη σύλληψή του στη Φολόη.
Όπως είχε αποκαλύψει σε ρεπορτάζ το περιοδικό HOTDOC σε βάρος του συγκεκριμένου ιδιώτη – εργολάβου έχουν σχηματιστεί μέχρι σήμερα από το Αστυνομικό Τμήμα της Αρχαίας Ολυμπίας 27 δικογραφίες, ενώ έχει συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 11 φορές με την κατηγορία της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Μόνο από τις πέντε τελευταίες δίκες έχει συνολικά καταδικαστεί σε 50 μήνες φυλάκισης. Επίσης, σήμερα εκκρεμούν εις βάρος του ακόμα 20 παραπομπές σε δίκες για υποβάθμιση και ρύπανση περιβάλλοντος.
Το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι, κατά τις διωκτικές Αρχές, το άτομο που έχει αναλάβει να μεταφέρει τα απορρίμματα της Καλαμάτας σε διάφορους νόμιμους χώρους, αλλά αυτός και οι συνεργάτες του αποθέτουν τα απορρίμματα στην παράνομη χωματερή που βρίσκεται στην περιοχή Φλόκα της Αρχαίας Ολυμπίας, δίπλα στον Αλφειό και σε άλλες περιοχές.
Ο συγκεκριμένος εργολάβος έχει υπογράψει, ως γνωστόν, με το Δήμο Καλαμάτας αρκετές συμβάσεις μεταφοράς απορριμμάτων έναντι αμοιβής πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: