Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Προκλητική εγκατάλειψη Φολόης, Λασιώνος και Λαμπείας στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του δήμου Αρχ. Ολυμπίας.


ΚΑΚΗ ΑΡΧΗ!
Kύριοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, του δήμου αρχαίας Ολυμπίας από τη Φολόη, τον Λασιώνα και την Λαμπεία που είσαστε; Είσαστε εδώ; Αν δεν μπορείτε να υποστηρίξετε την ορεινή Ηλεία, αδειάστε τους τη γωνιά  και αφήστε τους να αλωνίζουν.  
Είχαμε τις επιφυλάξεις μας για τον Καλλικράτη αλλά δεν φανταζόμασταν ότι θα φτάνατε στο σημείο, να οργανώσετε 12 εκδηλώσεις στην Ολυμπία και μόνον μία, στο Πούσι και αυτή κουτσή . Κακή αρχή κάνετε κύριοι και δεν θα τα πάμε καθόλου καλά. Ξεχάσατε γρήγορα τις υποσχέσεις που προεκλογικά μας φορτώσατε. Φροντίστε να επανορθώσετε γιατί δεν σας βλέπω να αγναντέψτε πάλι τον ανήφορο.
Απολαύστε εδώ το πρόγραμμα του "κουλτουριάρικου" festival της Ολυμπίας και εμείς από 'δώ θα επανέλθουμε δριμύτεροι.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 2011

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα

* ΘΥΜΙΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ « Μέσα από την δύσκολη συγκυρία  να ανταποκριθούμε ποιοτικά...»
Μ ε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι  στο δημαρχείο, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας . Το στίγμα του φεστιβάλ και το πρόγραμμα ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Θυμίο Κοτζιά , τον αρμόδιο για τα πολιτιστικά θέματα  αντιδήμαρχο Γιώργο Δεββέ , τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης  Αριστείδη Παναγιωτόπουλο και τους Νίκο Λώλο , Γιάννη Παπαιωάνου .    
Ανοίγοντας τον κύκλο των τοποθετήσεων ο δήμαρχος της πόλης Θύμιος Κοτζίας αφού ευχαρίστησε όσους ασχολήθηκαν με το στήσιμο του προγράμματος , μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
 « Το φεστιβάλ της Αρχαίας Ολυμπίας έχει διάρκεια ζωής περίπου δεκαπέντε χρόνια πια. Στις προσπάθειές μας είναι  μέσα από την δύσκολη συγκυρία να ανταποκριθούμε ποιοτικά,  με ένα φεστιβάλ αντίστοιχο  των απαιτήσεων του κόσμου και της ιστορίας του. Στις προθέσεις της δημοτικής αρχής και της κοινωφελούς Επιχείρησης είναι εν μέσω κρίσης να δώσουμε μια άλλη διάσταση . »
Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Δεββές αναφερόμενος στο φεστιβάλ είπε ότι « είναι πια ένας θεσμός που ξεπερνά τα όρια της περιφέρειας .» Στην συνέχεια ο ομιλητής αφού έκανε εκτενή αναφορά στον πρωτεργάτη του φεστιβάλ Νίκου Καρυώτη « ο οποίος οραματίστηκε κάτι που κανείς δεν πίστευε στην μελλοντική του επιτυχία», τόνισε ότι «από πλευράς δημοτικής αρχής θα παρθούν τέτοιες πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει στο μέλλον ενιαία διοίκηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στα πλαίσια του νομού ενώ σε επίπεδο περιφέρειας να υπάρξει φεστιβάλ με επίκεντρο την Ολυμπία.» Τέλος ο κ Δεββές τόνισε ότι « με το φετινό πρόγραμμα γίνουμε  το στίγμα της ποιότητας» ενώ ως προς την τιμή των εισιτηρίων διευκρίνισε ότι « δεν προκαλούν με το κόστος τους».
 Ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης   Αριστείδης Παναγιωτόπουλος αφού ευχήθηκε « δροσερές μουσικές και θεατρικές καλοκαιρινές βραδιές στο θέατρο Φλόκα , στο θέατρο Δρούβα και στο Πούσι της Φολόης» ανακοίνωσε το πρόγραμμα που έχει ως εξής     
            
 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΙΑΣ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011

ΣΑΒΒΑΤΟ  25 Ιουνίου  2011
 «Διάλογοι με την αρχαιότητα» Υδατογραφίες της Όλγας Αναστασιάδου
Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής σε συνεργασία με την Ζ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων   Ολυμπίας. Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τον  Σεπτέμβριο.

ΔΕΥΤΕΡΑ     27 Ιουνίου 2011
ΑΛΛΑΝΤΙΝ  - Ένα Μιούζικαλ για Παιδιά ! Θέατρο  Τέχνης Καρολος Κούν 

ΚΥΡΙΑΚΗ  17 Ιουλίου 2011
"Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ" του Όσκαρ Ουάιλντ  
παιδική σκηνή- θέατρο ΑΠΟΘΗΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  22 Ιουλίου   2011
Αφιέρωμα στον Μανώλη ΡΑΣΟΥΛΗ με τους Ορφέα Περίδη 
Λιζ. Καλημέρα – Λάμπρο Καρελά – Πέτρο Βαγιόπουλο

ΚΥΡΙΑΚΉ 24 Ιουλίου
«Λουκρητία Βοργία» , Βίκτωρ Ουγκώ με την Κατερίνα Διδασκάλου
Μια παράσταση – πρόταση του Βασίλη Αναστασίου

ΤΕΤΑΡΤΗ  27   Ιουλίου  2011 
"Αυτός  ο αλήτης ο Κοέλιο...εχει πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό του"
 με την Εβελίνα Παπούλια και τον Αλέξανδρο Ρήγα.          

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 Ιουλίου 2011  
Κώστας Χατζής   «Όταν κοιτάς από ψηλά» μουσική διαδρομή

ΣΆΒΒΑΤΟ  30 Ιουλίου 2011
Μαυρουδής  Νότης μουσική βραδιά, ειδικό αφιέρωμα σε Ηλείους ποιητές
Πούσι Φολόη

ΠΕΜΠΤΗ 4 Αυγούστου  2011
Μητροπάνος-Κότσιρας-Μπάσης  

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 Αυγούστου  2011
Μποφίλιου Νατάσσα, συναυλία θέατρο Δρούβα

ΔΕΥΤΕΡΑ  8 Αυγούστου  2011
«ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ»      ( Καρακατσάνης – Τσιβιλίκας – Κωνσταντίνου – Παρτσαλάκης  Τριφύλλη – Βουτσάς)

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 Αυγούστου  2011
Δημήτρης Παπαδημητρίου  -  συναυλία

ΤΡΙΤΗ 16 Αυγούστου 2011
«ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ»  Ευριπίδη  Φ. Φιλοσόφου , Ζ. Ρόχας , Γ. Παπαδημητρακάκης, Κ.Πιερράκου, Κ.Λάσκος, Τ.Πολιτόπουλος, Δ. Καλαχώρα, Μ.Γούλα, Κ.Βεργή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω!