Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ Σ.Τ.Ο. ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΠΥΜΠΙΑΣ



Με κύριο θέμα την πυροπροστασία της ευρύτερης περιοχής συνεδρίασε την Παρασκευή το μεσημέρι το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Υποδεχόμενος τους συμμετέχοντες της συνεδρίασης, ο δημάρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος  Κοτζιάς   επικέντρωσε την τοποθέτησή του  στην πρόληψη, στο συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών   και στην απαραίτητη συμμετοχή των πολιτών στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.
Αναφερόμενος στα εναπομείναντα δάση στα όρια του δήμου ο δήμαρχος τόνισε «την ανάγκη της «επαγρύπνησης» ‘ώστε να διασωθούν αυτά  του Ξηροκάμπου- Άσπρα Σπίτια   και του Βασιλακίου – Μουριάς – Υψιλόν».
 Ο δασάρχης Πύργου Σάκης Θωμόπουλος αναφέρθηκε στην «μηδενική χρηματοδότηση της υπηρεσίας προκυμμένου να συντηρηθούν οι δασικοί δρόμοι». Ταυτόχρονα ο δασάρχης επέστητε την προσοχή και για τις πυρόπληκτες περιοχές επειδή η αναγέννηση των κωνοφόρων συμπληρώνει λίγο χρονικό διάστημα και άρα σε πιθανή αποτέφρωση δεν θα υπάρχει φυτοσπορά  για δεύτερη βλάστηση».
 Εκ μέρους των διοικητών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας Κώστα   Μαρνέρα και Γιώργου   Κωνσταντακόπουλου   επισημάνθηκε «η συνεργασία των υπηρεσιών με τους προέδρους των χωριών καθώς και η έγκυρη  αντιμετώπιση των βλαβών στις δεξαμενές πυρόσβεσης σε Ξηρόκαμπο και στο Καλλημάνι».
 Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση απόψεων και προτάσεων  τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας Κώστας Στεφανόπουλος, του υπευθύνου των ΠΣΕΑ Γιάννη Μητρόπουλου, του αρμόδιου αντιδήμαρχου για θέματα πολιτικής προστασίας αντιδημάρχου Πέτρου Γιαννακόπουλου, του σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορείας  Γιάννη  Ζήκας, της εκπροσώπου του Φυσιολατρικού Συλλόγου Ολυμπίας Ελένης Κωσταριά , του υπευθύνου της Πολιτικής προστασίας της  Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Κώστα Μπαλκάμου κ.τλ.
Άπαντες δεσμευτήκαν εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου να  δώσουν την απαραίτητη προσοχή ώστε να αποφευχθούν λάθη και παραλείψεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: