Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

1o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΚΑΚΟΤΑΡΙΟΥ

ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΣΙΩΝΟΣ 2010

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας και ο Δήμος Λασιώνος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Φολόης-Ερυμάνθου ο «Ωλονός», την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 και 10:30 π.μ. διοργανώνουν από κοινού το 1ο Φεστιβάλ Τσίπουρου του δήμου Λασιώνος στο δ.δ. Κακοταρίου.
Κακοτάρι (Σπηλιά Τουρκοπαναγή)
Στην προσπάθεια της προβολής του τσίπουρου Κακοταρίου, ο δήμος Λασιώνος προσδοκεί να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό  τα ντόπια παραδοσιακά προϊόντα και να γνωρίσει τον όμορφο παραδοσιακό οικισμό του Κακοταρίου, με τα πλούσια φυσικά και πολιτιστικά μνημεία του, όπως την Αραπόλιμνα, τις πηγές του Κακοταρίου, το Κακοταροβούνι (το μπαλκόνι της Αχαιϊοήλιδας), το κάστρο της Οχιάς, το Σταυράκι, το Τσερεβούνι, τους νερόμυλους του Κουρλιαμπάτση και Χρυσικού (Καλογερόμυλος), τις νεροτριβές, το αρδευτικό έργο του Αβδούλ Αγά, την Σπηλιά του Τουρκαπαναγή,  τα γεφύρια, Πετρωτό και Γιαννιά, την ιερά Μονή Νοτενών, και το Παλιομονάστηρο της Απάνου Νοτενάς και πλήθος άλλων μνημείων, αγνώστων στο ευρύ κοινό.
Κακοτάρι (γεφύρι Πετρωτό)
Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων στον χώρο της πλατείας θα γίνεται απόσταξη τσίπουρου με τον παραδοσιακό τρόπο και θα ακολουθήσει ομιλία για την ιστορία και την παραδοσιακή  παραγωγή του. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
Στο χώρο της υπέροχης πλατείας του Κακοταρίου θα λειτουργήσει έκθεση με ντόπια παραδοσιακά και οικολογικά προϊόντα.
Απόσταξη τσίπουρου

Ο Δήμαρχος κ. Παπαντώνης Βασίλης, οι συνδιοργανωτές και οι κάτοικοι του δ.δ. Κακοταρίου του δήμου Λασιώνος, προσκαλούν όλους τους φίλους, που θέλουν να γευθούν το υπέροχο ντόπιο τσίπουρο και τους εύγευστους μεζέδες αλλά και τα ντόπια παραδοσιακά προϊόντα, να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 0κτώβρη 2010, ώρα 10:00 π.μ. Οι οργανωτές σε συνεργασία με τα καταστήματα του δ.δ. Κακοταρίου θα προσφέρουν άφθονο ντόπιο τσιπουράκι με ντόπιους παραδοσιακούς μεζέδες.
Επίσης ο Δήμος στα πλαίσια της εκπαίδευσης καλεί όλους τους προϊσταμένους και διδάσκοντες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να παρευρεθούν με τους μαθητές τους να γνωρίσουν τα υπέροχα τα μνημεία του τόπου μας και να παρακολουθήσουν την παραγωγή (απόσταξη) τσίπουρου.
Σκαρίφημα απόσταξης τσίπουρου
Ελάτε να γνωρίσετε την παραδοσιακή παραγωγή τσίπουρου και την φιλοξενία των κατοίκων με άφθονο τσιπουράκι με εύγεστα τσιπουροτσιμπήματα και παραδοσιακούς μεζέδες.
Το σύνθημά μας είναι «ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ, ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ».

Τηλέφωνα επικοινωνίας κιν. 6973887955  σταθ. 26220-21249 κ. Ηλίας Τουτούνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: