Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Η «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ



Με μια σεμνή αλλά  θερμή εκδήλωση, υποδέχτηκε ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής τους λαμπαδηδρόμους και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής για τους Παγκόσμιους Αγώνες των special Olympics 2011 που θα διεξαχθούν στην Αθήνα στις 25 του μηνός.
Η «φλόγα της ελπίδας» συνεχίζοντας το ιστορικό της ταξίδι το οποίο άρχισε με την αφή στον ιερό τόπο της Αρχαίας Πνύκας στις 5 Ιουνίου, έφτασε  στην  Ολυμπία την Κυριακή το απόγευμά και   αφού διέσχισε τον κεντρικό δρόμο της πόλης συνοδευμένη από δεκάδες αθλητές , εθελοντές, προπονητές και μέλη της οργανωτικής επιτροπής, άναψε τον βωμό που είχε στηθεί στην πλατεία του δημαρχείου.
« Υποδεχόμαστε τη φλόγα της φλόγα της ελπίδας , που αποτελεί σύμβολο αγάπης και αλληλεγγύης, σε ένα κόσμο που πρέπει να σέβεται την διαφορετικότητα και το δικαίωμα στην ανεμπόδιστη συμμετοχή σε κάθε δράση , που υπηρετεί υψηλά ιδανικά, εμπνέεται από ευγενικά αισθήματα και υποστηρίζεται από ισχυρά αποθέματα ψυχικής Δύναμης », τόνισε στο καλωσόρισμά του ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς.


 Συνεχίζοντας ο δήμαρχος είπε προς τους φιλοξενούμενους της πόλης
« Ελπίζουμε η σύντομη παραμονή σας  εδώ να σας επιτρέψει να γνωρίσετε τη δύναμη της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας, να προφτάσετε  να πάρετε έστω μια μικρή γεύση από την Ιστορία και τον Πολιτισμό της και να γίνεται αποδέκτες της ανιδιοτελούς , αυθόρμητης, ειλικρινούς φιλίας των ανθρώπων της ώστε να την επισκεφθείτε ξανά στο μέλλον.  Η Αρχαία Ολυμπία, ως «Πόλις Αμφιτρύων», που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Φιλοξενίας των διεθνών αποστολών ανοίγει τις πύλες και δηλώνει έτοιμη να μεταδώσει τα πανανθρώπινα μηνύματα της και στους αθλητές των  special Olympics , προσκαλώντας για μια ακόμα φορά τους νέους όλου του κόσμου , να τα εντάξουν στη ζωή τους και να τα μεταδώσουν , έτσι ώστε όλοι μαζί να κάνουμε την κοινωνία μας πιο ανθρώπινη αλλά και πιο δυνατή».
Εκ μέρους της Εκτελεστικής Οργανωτικής Επιτροπής η Μαρία Ελευθερίου αφού ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή που επιφυλάχτηκε στους special Olympics είπε μεταξύ άλλων «Η φλόγα της Ελπίδας ταξιδεύει από τις 5 του μηνός . Η υποδοχή του κόσμου προς τους αθλητές είναι συγκινητική. Με μεγάλη χαρά βλέπουμε κάθε μέρα να αγκαλιάζονται από τον κόσμο αυτά τα παιδιά . Είναι μεγάλη η εμπειρία όλων μας η σχέση που οικοδομάτε με τους special Olympics. Μπορείτε όλοι σας με το πέρας των εκδηλώσεων να έρθετε σε  επικοινωνία μαζί τους και τότε θα διαπιστώσετε με μεγάλη έκπληξη για τον υπέροχο εσωτερικό τους κόσμο».
Πλάι στην κ. Ελευθερίου αντιπροσωπεία αθλητών απηύθυναν μήνυμα αγάπης προς τους παρευρισκομένους, καλώντας τους να παρακολουθήσουν το μεγάλο αθλητικό γεγονός της χρονιάς.
 Ιδιαίτερη υπήρξε η στιγμή όταν μαθητές από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας απήγγειλαν ποιήματα προς τους αθλητές. Οι εκδηλώσεις στην πλατεία του δημαρχείου κορυφώθηκαν όταν οι αθλητές, οι συντελεστές των αγώνων και το χορευτικό από το Κούμανι πιάστηκαν σε μεγάλους κύκλους χορού.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους του Μητροπολίτη  ο Επίσκοπος Αθανάσιος Μπαχός, και εκ μέρους του Γ.Γ. της Περιφέρειας ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Μιχαλόπουλος.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων η φλόγα αναχώρησε για διανυκτέρευση στις εγκαταστάσεις της Δ.Ο.Α . Στην συνέχεια από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας παρατέθηκε δείπνο προς τους special Olympics σε ταβέρνα της περιοχής.
Πηγή: Γιώργος Μαρκόπουλος           

Δεν υπάρχουν σχόλια: