Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες  
 
Στην Αθήνα μετέβη την Τρίτη ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς συνοδευμένος από  τον πρόεδρο του Δ.Σ. Θεόδωρο Παπαηλιού,  τον αντιδήμαρχο  Βασίλη Παπαντώνη, και  την προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών  Ελένη Βελισάρη . Σκοπός του ταξιδιού ήταν  να προωθηθούν   θέματα του δήμου στα αντίστοιχα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και  Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
   Το πρώτο ραντεβού ήταν με τον κ.  Βαγγέλη Διβάρη,   Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στην σύσκεψη εκτός των προαναφερθέντων έλαβαν μέρος ο σύμβουλος του Ειδικού Γραμματέα, Νίκος Πετράς και ο Φώτης Σκουλαρίκης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Θύμιου Κοτζιά , πρώην στελέχος της ΠΑΣΕΓΕΣ.
 Από πλευράς της δημοτικής αρχής τέθηκαν υπόψη  του κ. Διβάρη  τα «ανοιχτά θέματα» του δήμου σχετικά  τα ‘έργα του   ΟΠΑΑΧ  και των «LENTER». Αναλύοντας την κατάσταση ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαντώνης αναφέρθηκε σε κατάλογο έργων, με βάση «τον βαθμό ωριμότητας»,  των πρώην καποδιστριακών δήμων Αρχαίας Ολυμπίας , Λαμπείας , Λασιώνος και Φολόης. Μεταξύ άλλων στην συζήτηση τέθηκαν τα  θέματα  του δασικού χωριού στην Κρυόβρυση, της κατασκευής ξενώνα στον Ερύμανθο, της  αποκατάστασης  των πυρόπληκτων περιοχών, της  διαχείρισης του ΤΟΕΒ Πελοπίου  κτλ.
Το δεύτερο ραντεβού ήταν με τον κ.  Αντώνη Μαρκόπουλο  Ειδικό Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας . Κατά την σύσκεψη που ακολούθησε τέθηκαν επί τάπητος θέματα που αφορούν την  προβολή του δήμου , τον τουρισμό, την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της Ολυμπίας , την κοινωνική πρόνοια ,   την εξοικονόμηση πόρων στα δημόσια κτίρια, την  ευρυζωνικότητα ,  την ενεργοποίηση ή την βελτίωση του «Ιντερνέτ», την ασφαλή   επίβλεψη των δικτύων ύδρευσης, ηλεκτρισμού,  των μεταφορών, των ποταμών, κτλ.
 Και οι δύο συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα.
 Κατά την πρώτη συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Διβάρης διαβεβαίωσε  τον δήμαρχο για  την αγάπη του προς την Ολυμπία αφού ήταν η «αιτία» της εκεί συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου( τότε αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης)  στο Συνέδριο των Νέων Αγροτών λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 2009. Η «αιτία» δε της Ολυμπίας,  μετατράπηκε σε «αφορμή» για την ανάληψη της θέσης του Ειδικού Γραμματέα μετά τις εκλογές.
 Ως προς την δεύτερη συνάντηση αυτή έγινε σε περισσότερο «οικογενειακό κλίμα» αφού ο κ. Μαρκόπουλος κατάγεται από την Αγία Άννα, γενέτειρα του πατέρα του και τόπος διακοπών του  τα καλοκαίρια. Μάλιστα λόγω της στενής οικογενειακής σχέσης του κ. Αντ.  Μαρκόπουλου με τον συνεργάτη του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργου Μαρκόπουλου στην συνάντηση ήταν και ο πατέρας του Ειδικού Γραμματέα Θύμιος Μαρκόπουλος.
 Τόσο ο κ Διβάρης όσο και ο κ Μαρκόπουλος δεσμεύτηκαν να έχουν «ανοιχτή γραμμή» με τον δήμαρχο ώστε να προωθηθούν ή να επικαιροποιηθούν έργα και δράσεις του Καλλικρατικού δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: