Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

35 τόνους καυσόξυλα της «Κάπελης» και νταλίκα κατέσχεσε το Δασαρχείο στην «Ε.Ο.111»


kausoksila_foloi.JPGΟι εντατικοί έλεγχοι του Δασαρχείου Πύργου, κυρίως στο δάσος της Φολόης, έχουν αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα και πλήγματα στη λαθροϋλοτομία της περιοχής.

Χθες το μεσημέρι κατασχέθηκε ένα ακόμα αρκετά μεγάλο φορτίο καυσόξυλων, σε συνέχεια των όσων έχουν κατασχεθεί τον τελευταίο μήνα. 
Το προσωπικό του Δασαρχείου εντόπισε στην περιοχή της Καρυάς μια νταλίκα την ώρα που ξεκινούσε το δρομολόγιό της για την Αθήνα, φορτωμένη με 35 τόνους ξυλείας κυρίως δρυς. Ο οδηγός και ιδιοκτήτης του φορτηγού δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει με επαρκή επιχειρήματα την προέλευση των ξύλων αυτών. Μάλιστα υποστήριξε πως τα ξύλα αυτά είχε αγοράσει από την Αλβανία, όμως σύμφωνα με πηγές του Δασαρχείου, τα παραστατικά μεταφοράς δεν τον «κάλυπταν». 
Ο οδηγός φέρεται να είχε φορτώσει τα περισσότερα από τα ξύλα στην περιοχή της Καρυάς και ουσιαστικά επρόκειτο για μεταφόρτωση καθώς κάποιος είχε κόψει και είχε αποθηκεύσει στο χωριό ποσότητα ξυλείας δρυς από το γειτονικό δάσος. Η νταλίκα με το φορτίο των 35 τόνων είχε ξεκινήσει πορεία προς Αθήνα μέσω της Ε.Ο. 111 όταν εντοπίστηκε από τους δασοφύλακες. 



Όπως τόνισε ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, «το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στη «μάχη» για την αντιμετώπιση της λαθροϋλοτομίας στο δρυοδάσος της Φολόης. Έχουμε εντοπίσει αρκετά φορτία τα οποία και έχουν κατασχεθεί. Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως οι έλεγχοι ενταθεί και πως έχουμε σκοπό να πατάξουμε το φαινόμενο, ώστε να πάψουν κάποιοι να λυμαίνονται το πανέμορφο δάσος». Να σημειωθεί πως μαζί με το φορτίο κατασχέθηκε και η νταλίκα.

Πηγή: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: