Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Eπιστολή- Πρόσκληση


     ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή τα Γενικά Λύκεια Λάλα και Πελοπίου, σας προσκαλούμε στην Εκπαιδευτική Εκδήλωση που συνδιοργανώνουμε την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012  από  09:00 έως 13:00.
Η Εκδήλωση με θέμα «Η συμβολή του εργαστηρίου CERN στις επιστημονικές εξελίξεις και στην έρευνα», θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Γενικού Λυκείου Λάλα, και γίνεται στα πλαίσια της επίσκεψης των 2 Λυκείων στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Ενέργειας (CERN) στη Γενεύη της Ελβετίας που συντόνισαν οι καθηγητές Φυσικής των δύο σχολείων Χιωτέλης Ιωάννης και Θεοδωροπούλου Μαρία.
Οι μαθητές θα ενημερωθούν για την υπο-ατομική περιπέτεια, θα «κυνηγήσουν» το σωματίδιο Higgs με διαδραστικά εργαλεία ανάλυσης δεδομένων από τον ανιχνευτή ATLAS και τέλος, θα συνδεθούν ζωντανά μέσω διαδικτύου με τους ερευνητές του ανιχνευτή ATLAS.
Οι υπεύθυνοι του Ευρωπαϊκού Προγράμματος PATHWAY: κ. Χρ. Κουρκουμέλη, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και οι κ.κ. Α. Λαζούδης και Σ. Σωτηρίου εξαίρετοι συνάδελφοι της Ελληνογερμανικής Αγωγής θα μας ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο των στοιχειωδών σωματιδίων μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων.
Η εκδήλωση αποτελεί μοναδική ευκαιρία γνωριμίας των μαθητών με τη Σύγχρονη Φυσική, αλλά και με μια νέα ξεχωριστή προοπτική σπουδών και επαγγελματικής αποκατάστασης.
Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για όλους μας και θα αναδείξει το μέγεθος του εγχειρήματος.
Με τιμή,

Οι Διευθυντές

            Ευγενία Δάβου,                                                                                                   Γεώργιος Μπίρμπας

Φιλόλογος                                                                                                                     Χημικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: