Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

"Άρχισαν τα όργανα" με την Πρωτομαγιά στην Κάπελη

Το θέμα του εορτασμού της Πρωτομαγιάς κυριάρχησε κατά την διάρκεια των θεμάτων της ημερησίας διάταξης. Εισηγούμενος το θέμα ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές τόνισε ότι «στα πλαίσια του δήμου επιλέγουμε να στηρίξουμε μια εκδήλωση ώστε να συμβάλλουμε και στην ανάδειξή της και στο συνδυασμό της με την ανάπτυξη μιας συγκεκριμένη περιοχή. Έτσι ενώ στα πλαίσια του δήμου είχαμε σε διαφορετικές σε τόπο εκδηλώσεις ( Άμπουλα, Κούμανι,  Νεραΐδα κτλ ) επιλέξαμε μία εκδήλωση επειδή συμβάλει στην ανάδειξη του δρυοδάσους  και επειδή ήταν η καλύτερη απʼ όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν».   Το πρόβλημα της απόστασης αλλά και της  μη χρηματοδότησης από τον δήμο  των άλλων εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά  έθεσαν με τοποθετήσεις τους οι Πανάγος Παντελάκος, Παναγιώτης Φλέσσας και Νίκος Καρκούλιας.

Συνεχίζοντας την τεκμηρίωση της τοποθέτησής του ο κ Δεββές τόνισε ότι «η δημοτική αρχή θα εφαρμόσει αυτή την στρατηγική στηρίζοντας στο άμεσο μέλλον μοναδικές και μεγάλες εκδηλώσεις ανά περιοχή. Εκδηλώσεις που θα καθιερωθούν προκειμένου να συμβάλλουν με ξεχωριστό τρόπο η καθεμιά στην ανάπτυξη και ανάδειξη του συνόλου των δημοτικών ενοτήτων και τοπικών κοινοτήτων του καλλικρατικού δήμου. Στο ίδιο πνεύμα  τόσο ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαντώνης όσο και ο Γιάννης Πανουτσος τόνισαν «ότι ο εορτασμός της πρωτομαγιάς στην κάπελη απευθύνεται στα αστικά κέντρα του Πύργου, της Πάτρας, της Αμαλιάδας. Και εκτός αυτού η συγκεκριμένη εκδήλωση βοηθά στην ανάδειξη μίας ευρύτερης περιοχής συμπεριλαμβανομένου περιοχών των πρώην δήμων Πηνείας, Ωλένης, Φολόης, Λαμπείας».
Κάθετα αντίθετος με το χαρακτήρα του εορτασμού της πρωτομαγιάς που προσδίδει ο δήμος, τάχθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας   Σωτήρης Αναστασόπουλος. «Είναι απαράδεκτο   οι θεσμοί να καταργούν το χαρακτήρα της εργατικής πρωτομαγιάς. Η πρωτομαγιά είναι παγκόσμια ημέρα της εργατιάς και  γιορτάζεται στα συλλαλητήρια για να τιμήσουμε και τους νεκρούς του Σικάγου και να διεκδικήσουμε τα αιτήματα μας. Δεν είναι γιορτή για εκδρομή στους αγρούς με τα λουλούδια» τόνισε μεταξύ άλλων ο ομιλητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: