Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ιστοσελίδα Γυμνασίου – Λ.Τ. Λαμπείας

Ιστοσελίδα  Γυμνασίου-Λυκειακών Τάξεων Λαμπείας
Εορτασμός 25ης Μαρτίου!
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου στη Λαμπεία.

Παράδοση σημαίας
Αρχικά, μαθητές και καθηγητές του σχολείου παρακολούθησαν τη θεία δοξολογία στον
 Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην κεντρική
 πλατεία του χωριού, παρουσία πλήθος κόσμου.

Εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία

Κατάθεση στεφάνου από μικρούς μαθητές
Τέλος, έγινε παρέλαση τόσο των μαθητών/τριών του Νηπιαγωγείου-Δημοτικού,
 όσο και αυτών του Γυμνασίου-Λυκειακών Τάξεων, στον κεντρικό δρόμο του χωριού.


Παρέλαση μαθητριών/ών Γυμνασίου-ΛΤ Λαμπείας
Η κακοκαιρία που έπληξε σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα, πέρασε και από το χωρίο μας! Ευτυχώς ή δυστυχώς, το χιόνι που έπεσε τις τελευταίες ημέρες ήταν λίγο αλλά το κρύο τσουχτερό, με θερμοκρασίες υπό του μηδενός στο μεγαλύτερο διάστημα του 24ώρου. Μια γεύση της Δίβρης φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν!

Γενική άποψη της Δίβρης

Χιονισμένο τοπίο!
Η Τσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου, η οποία ονομάζεται κρεατινή. Η Τσικνοπέμπτη, κατά την παράδοση είναι η μέρα του χρόνου που επιτρέπεται να τρώμε άφοβα μεγάλες ποσότητες κρέατος, συνήθως ψητό στα κάρβουνα, που αλλιώς λέγεται «τσίκνισμα», απ’ όπου πήρε και το όνομά της η μέρα. Την παράδοση αυτή τήρησαν για άλλη μία χρονιά ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Λαμπείας.
Από νωρίς το πρωί είχαν στηθεί ψησταριές, στις οποίες οι μαθητές έψησαν σουβλάκια, λουκάνικα και πανσέτες, ενώ μια μερίδα μαθητριών είχαν φροντίσει για την προετοιμασία λοιπών συνοδευτικών ορεκτικών. Η μουσική έδινε το ρυθμό σε μαθητές και καθηγητές να διασκεδάσουν και να ξεφύγουν από την σχολική καθημερινότητα.

Ψήνοντας..

Το κέφι περίσσευε..

Καθαριότητα και εκδρομή!

Σήμερα, 10 Φεβρουαρίου 2011, ύστερα από πρωτοβουλία του συλλόγου καθηγητών του σχολείου μας και σύμφωνης γνώμης των μαθητών πραγματοποιήθηκε καθαριότητα του χώρου περιμετρικά του σχολείου. Για το σκοπό αυτό μοιράστηκαν γάντια σε όλους τους μαθητές οι οποίοι με τη βοήθεια των καθηγητών τους, έκαναν μια αξιέπαινη πράξη.
Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό, ύστερα από κακοκαιρία 2 εβδομάδων, πραγματοποιήθηκε περίπατος στον Γαβροβίκο. Ο Γαβροβίκος είναι η πρώτη βρύση που συναντά κανείς ερχόμενος στη Λαμπεία. Τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές επιδόθηκαν σε αθλοπαιδίες, κάτι το οποίο μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που ακολουθούν!

Το ποτάμι του Γαβροβίκου

Στάση δροσιάς

Άποψη του χωριού

Παίζοντας μπάσκετ
0Share

Επιστρέφοντας από το μάθημα..

Η σημερινή ήταν «μέρα βαθμών» για τις Λυκειακές Τάξεις του σχολείου μας, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στους καθηγητές να πραγματοποιήσουν μια στάση στο Χάνι προκειμένου να ανακτήσουν δυνάμεις για τη συνέχεια της διαδρομής. Βέβαια ο καλός καιρός και ο ήλιος, με τη συνοδεία μπύρας και μεζέδων, ήταν ό,τι καλύτερο..

Η νίκη είναι δική μας!

Αρχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: