Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Kεντρική ομιλία του υποψ. δημάρχου Θ. Κοτζιά στην Ολυμπία και στο Πανόπουλο

Την κεντρική του προεκλογική ομιλία πραγματοποίησε την Πέμπτη το βράδυ  ο υποψήφιος δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπιάς Θύμιος Κοτζιάς . Η εκδήλωση  , σύμφωνα και με  παλαιότερα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, τουλάχιστον από πλευράς προσέλευσης κόσμου. Χαρακτηριστικό της δε γνώρισμα υπήρξε ο παλμός καθ΄ όλη την διάρκεια της καθώς και η παρουσία ανθρώπων κάθε ηλικίας . Άντρες , γυναίκες , γέροι και κυρίως νέοι και παιδιά από κάθε γωνιά του νέου καλλικρατικου δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας , έδωσαν το  βροντερό  παρών τους . Ήταν όλοι εκεί .Πρώην πρόεδροι  και κοινοτικοί σύμβουλοι κοινοτήτων, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που σήμερα θητεύουν στους νυν καποδιστριακούς δήμους της Λασιώνος , της Λαμπείας , της Φολόης και της Ολυμπίας , αλλά και πλήθος πολιτών  από τις προαναφερόμενες περιοχές. Η ανοιχτή  συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό πεζόδρομο της Ολυμπίας.
 Το «άνοιγμα» της εκδήλωσης έκανε ο καθηγητής Νίκος Αγγελόπουλος , ο οποίος με ποιητικό κυρίως λόγο αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στην  πολυετή δράση του υποψηφίου δημάρχου στην τοπική αυτοδιοίκηση. Χρησιμοποιώντας στίχους του Καφάβη   ο ομιλητής κάλεσε τον υποψήφιο δήμαρχο «να μην φοβηθεί τους Κύκλωπες και τους Λαιστρυγόνες» και  « στην μεγάλη πρόσθεσι  – την πρόσθεσί  των που μισείς  – που έχει τόσους αριθμούς να μην είσαι απ΄ ταις πολλαίς μονάδες .Και η χαρά αυτή να σ΄ αρκεί.». Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο ομιλητής χρησιμοποιώντας λέξεις του Παλαμά κάλεσε τον υποψήφιο δήμαρχο «να είναι  οργοτόμος» στην νέα προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι του νέου δήμου.».
  Στην συνέχεια και  υπό το παρατεταμένο χειροκρότημα  του κόσμου και με έκδηλη την συγκίνηση στα μάτια του, ο κ Κοτζιάς  ανέβηκε στο βήμα. Αφού ,τόσο με λόγια όσο και με εκφράσεις του προσώπου  και κινήσεις των χεριών , ευχαρίστησε για την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου , στο κάλεσμα της παράταξης «Ολυμπία πορεία στο μέλλον» , τόνισε .
« Με την αποψινή σας παρουσία εδώ. Επισφραγίζεται την νίκη μας την Κυριακή. Η αποψινή συγκέντρωση ,που περνά κάθε άλλη στο παρελθόν , στέλνει το μήνυμα της νίκης από την μία άκρη του νέου δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ,  ως την άλλη. Η συμμετοχή σας από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε την συγκρότηση του ψηφοδελτίου μας , ήταν συγκινητική. Σήμερα όμως εδώ με την μαζική σας παρουσία μας δίνεται και την νίκη αλλά και την μεγάλη ευθύνη . Μια ευθύνη που εγώ και οι συνεργάτες μου  θα την αναλάβουμε στο έπακρο. Και να είστε βέβαιοι στο τέλος της τετραετίας ο απολογισμός θα είναι θετικός για όλους. Να είστε βέβαιοι ότι δεν θα σας διαψεύσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες σας .»
 Η ομιλία συνεχιστικέ ζωντανή και δυναμική . Ο κόσμος γεμάτος σφρίγος «απαντούσε» με ζεστό χειροκρότημα. Αναφερθείς  στα όσα είδε , είπε και διαπίστωσε κατά την προεκλογική περίοδο , ο κ Κοτζιάς τόνισε
« Στις επισκέψεις που κάναμε σε όλα τα χωριά του νέου δήμου είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους κατοίκους , να δεσμεύουμε σε ότι μπορούμε να λύσουμε άμεσα και να υποσχεθούμε ότι μπορούμε να δρομολογήσουμε προς την επίλυση του . Έτσι  σήμερα μπορούμε να έχουμε ένα σχέδιο για τα ζητήματα που θα κλιθούμε από 1- 1 – 2011 να επιλύσουμε .»
 Μέσα στον ίδιο πάντα  ρυθμό ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που θα προωθήσει για την ανάδειξη του Παγκόσμιου ρόλου της Αρχαίας Ολυμπίας . Έργα οδοποιίας που θα βγάζουν την πόλη από την απομόνωση αλλά και δράσεις που θα ενισχύουν τον τουρισμό και τον πολιτισμό . Αναφέρθηκε ακόμα στις πρωτοβουλίες για την καλή υγειονομική  παροχή  στους δημότες και για την βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης . Τέλος ο κ Κοτζιάς έκανε εκ νέου εκτενή αναφορά  στα όσα είχε δεσμευτεί , με ομιλίες του στις άλλες έδρες των καποδιστριακών δήμων  και αφορούσαν τις ορεινές περιοχές .
 Η  εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων .      
















-----------------------
Ομιλία του υποψ. δημάρχου Θ. Κοτζιά στο Πανόπουλο
 Σε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στο Πανόπουλο του δήμου Λασιώνος μίλησε την Τετάρτη το βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Θύμιος Κοτζιάς  Η  προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό δρόμο που διέρχεται από τον οικισμό και ενώνεται με την εθνική οδό της 111.
Διακρίθηκε  δε από την αθρόα προσέλευση κόσμου και από τον παλμό που επικράτησε από την αρχή της εκδήλωσης  ο οποίος κορυφώθηκε με την λήξη της ομιλίας του κ .Κοτζιά.
 Πρώτος στην εξέδρα ανέβηκε ο δήμαρχος Λασιώνος Βασίλης Παπαντώνης προκειμένου να προλογίσει τον υποψήφιο δήμαρχο  του νέου καλλικρατικού δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας.
Μ ε θερμά λόγια ο ομιλητής αναφέρθηκε στην ξεχωριστή προσωπικότητα του Θύμιου Κοτζιά καθώς και στην πλούσια δράση του τελευταίου στα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο κ Παπαντώνης , εμφανώς συγκινημένος , αναφέρθηκε στην προσωπική τους  γνωριμία όταν και οι δύο ήταν πρόεδροι των κοινοτήτων τους ( στο Ανδρώνι ο ίδιος, στο Κλαδέο Ολυμπίας ο  κ Κοτζιάς  ) και μέσω της ΤΕΔΚ Ηλείας είχαν πρωτοστατήσει για την ανάπτυξη  και προβολή των ορεινών χωριών.
 Στην συνέχεια και υπό το ηχηρό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων στο βήμα ανέβηκε ο υποψήφιος δήμαρχος , ο οποίος αφού ευχαρίστησε  από καρδιάς  για την συγκινητική  υποδοχή που του επιφυλάχτηκε ανέλυσε  το πρόγραμμα του  για τον δήμο Λασιώνος . Μεταξύ άλλων ο κ Κοτζιάς τόνισε
«Για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που αποτελούν για μας προτεραιότητα , θα συντηρήσουμε και θα επεκτείνουμε το αρδευτικό δίκτυο . Θα κατασκευάσουμε δρόμους πρόσβασης σε κάθε ποιμνιοστάσιο και θα φροντίσουμε για την υδροδότηση και την ηλεκτροδότησή τους .Θα συστήσουμε και θα λειτουργήσουμε συμβουλευτικό γραφείο για του αγρότες και τους κτηνοτρόφους».
Αναφερόμενος στην συνέχεια της ομιλίας του για τα έργα υποδομής και οδοποιίας είπε
« Στους στόχους μας είναι να βελτιώσουμε την οδική σύνδεση Πλατανίτσας – Κρυόβρυσης μέχρι τη Δροσιά . Να ολοκληρώσουμε το έργο οδοποιίας Κακοτάρι – Ταβέρνα-  Κρυόβρυση .
Να βελτιώσουμε τον δρόμο από εθνική οδό 111 προς τα Ντινέικα . Να βελτιώσουμε την βατότητα του δρόμου από το Κακοτάρι προς το μοναστήρι Νοτενών».
Στην συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε διεξοδικά στα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και στις δράσεις για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.
«Θα αναδείξουμε τα λαογραφικά μουσεία Ανδρωνίου,  Κρυόβρυσης  , Κακοταρίου σε πόλο έλξης επισκεπτών .Θα τιμήσουμε όπως του αξίζει , τον Νίκο Μπελογιάννη , τον « άνθρωπο με το γαρύφαλλο» που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς το γεγονός ότι κατάγεται από τα Τσίπιανα.
Θα διατηρήσουμε και θα βελτιώσουμε τις ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή και θα τις συνδυάσουμε με την προστασία , ανάδειξη και προβολή των αρχαιολογικών μνημείων , των τοπικών γιορτών και των φυσικών αξιοθέατων της Λασιώνος .»
Τέλος ο ομιλητής αναφέρθηκε στις προσπάθειες που θα κάνει για την ανάδειξη των Μυκηναϊκών τάφων στην Αγία Τριάδα ,για την αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος , την δημιουργία δασικού χωριού στην Κρυόβρυση και την κατασκευή αθλητικού  κέντρου στην ευρύτερη περιοχή.
 Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Ολυμπία πορεία στο μέλλον».
Πηγή: www.antroni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: