Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Χριστίνα Δημ. Τσώνου 1938-2022

Έφυγε από κοντά μας το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022, η Χριστίνα Τσώνου (χήρα του δάσκαλου Δημητρίου Τσώνου) το γένος Δημητρακοπούλου, που γεννήθηκε πριν 84 χρόνια στο Σιτοχώρι (Πιτσά) Τριφυλίας Μεσσηνίας.

Η κηδεία της έγινε την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στη γενέτειρά της.

Στην κόρη της Γιάννα στα αδέλφια της και σε όλους τους συγγενείς της εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.  

 Η Χριστίνα ήλθε στο χωριό μας το 1959 μαζί με τον σύζυγό της τον  δάσκαλο Δημήτριο Τσώνο (1928-2009) και εγκαταστάθηκαν τον πρώτο χρόνο στο σπίτι της  Μαγδάλως Παναγοπούλου (του Κάνταλου).

Από το επόμενο έτος έως και το 1973 που έφυγαν οριστικά, έμειναν στον επάνω όροφο του σπιτιού μας. Η συμβίωση μαζί μας ήταν άριστη. Η οικογένεια του Πλιέγκα είχε βρει καινούρια παιδιά και αυτοί γονείς, να τους αγαπούν σαν παιδιά τους.

Η αφεντιά μου στην Χριστίνα είχε βρει την μεγάλη του αδελφή και αυτή η σχέση κράτησε ως το τέλος. Τον πρώτο χρόνο της συμβίωσης απέκτησαν την Γιάννα ένα χαρισματικό πολυτάλαντο παιδί που στην εφηβεία αρρώστησε με αποτέλεσμα να σταματήσει το σχολείο.

Η Χριστίνα αγάπησε το χωριό μας σαν δικό της στα 14 χρόνια που έμεινε εκεί, απέκτησε φιλικές σχέσεις και κάθε φορά που την συναντούσα ρωτούσε για όλους και εξιστορούσε γεγονότα που είχαν συμβεί.

Καλό της ταξίδι!

Οι πληροφορίες περί του δυσάρεστου αγγέλματος προέρχονται από τις κυρίες Τασία, Μαρία και από την σελίδα Σιτοχώρι Τριφυλίας Μεσσηνίας στο fb.

Περιοχή Κούβελα Μεσσηνίας στα Σουλιμοχώρια, ψάχνοντας στοιχεία για τον Γιάννη Γιαννιά στις 25 Μαρτίου το 2010. η Χριστίνα με χαρά δέχτηκε τότενες να μας ξεναγήσει στα Σουλιμοχώρια.

1966 ΑΡ η μικρή Γιάννα, Βάσω Κατσιάρα - δασκάλα, Αγγέλω, Πλιέγκας, Χριστίνα Τσώνου

Πηγή: www.antroni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: