Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Παλιόβρυση, ότι απέμεινε…,

Παλιόβρυση, ότι απέμεινε…,

έτσι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν τα κατορθώματά μας οι νεότεροι.

Εδώ κάποτε στο Αντρώνι ήταν η κεντρική βρύση του χωριού μας με δυο τρεις καντάλους που υδρευόταν το χωριό μας.

Τηράτε πως την καταντήσαμε.

Ήταν ένα εικαστικό αριστούργημα κατασκευασμένο από Λαγκαδινούς μαστόρους από πέτρα του Ερυμάνθου.

Παράκληση στους ξενιτεμένους μας, αν έχουν φωτογραφία της Παλιόβρυσης και της Κρυάβρυσης να μας την δανείσουν να τις ανακατασκευάσουμε.

Έχει διαπιστωθεί ότι οι ηλίθιοι, ηλίθιους ψηφίζουνε και εμείς είμαστε εδώ…, να μας γυρίζουν την πλάτη…!


Σχόλια στο FB

Γρηγόρης Παπαδόπουλος
Δυστυχως Κώστα η αρχική βρύση πρέπει να βρίσκεται κάτω απο τα μπάζα του διερχόμενου δρόμου ποιός ξέρει σε τι κατάσταση κατεστραμένη ή όχι, δύσκολο να ψαχτεί ο χώρος μέσα στα μπάζα, πάντως είναι ευκολώτερο να σωληνωθεί το νερό και να οδηγηθεί λίγο κάτω απ το δρόμο με μια εύλογη κλίση και εκεί να γίνει μία εργασία επανακατασκευής μιας βρύσης πανομοιότυπης με την παλαιά!!!!

    • Γιάννης Κοτσαλης
      Γρ κύριε παπαδόπουλε καλημέρα σας πολύ σωστά τα λέτε έτσι πρέπει να γίνει αλλά πρέπει να βάλουμε πλάτη όλοι διότι δεν είχανε τι να κάνουνε και τη χάλασα τη βρυσούλα αυτή η βρύση ήταν δύναμη για το χωριό μας έπιναν νερό και οι περαστικοί από όλα τα χωριά όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη να γίνει Βρύση κότσαλης Γιάννης
    • Γρηγόρης Παπαδόπουλος
      Γιάννης Κοτσαλης Aκριβώς κ. Γιάννη εγώ είμαι και λίγο ρομαντικός, αν και ξένος στο χωριο σαν γαμβρος, πάντως θα ήθελα και θα έβαζα και πλάτη να ανακατασκευάσουμε αυτό το έργο αν παρθεί μια πρωτοβουλία απο χωριανούς. Είχα προλάβει και τη θυμάμαι πως πριν την χαλάσουν!!!
    • Kostas Papantonopoulos
      Γρηγόρης Παπαδόπουλος Γρηγόρη τι ψάχνεις να βρεις, στολισμένος είναι ο κούτουλας!
       
       
    • Γρηγόρης Παπαδόπουλος
      Kostas Papantonopoulos Το γνωρίζω Κώστα και μάλιστα ξερικός, εγω τον θυμάμαι το 1981 στη θέση του, αλλά είπα είμαι λίγο αισιόδοξος μήπως !!!!!
  • Lambrini Bakali
    Αχ Κώστα τη μου θυμίζουν όλα αυτά!!!
  • Dora Bakali
    Ωραία τα λες
     
  • Αθανάσιος Μπαντούνας
    Αγαπητέ Κώστα με την ανάρτηση σου αυτή με φέρνεις πολλά χρόνια πίσω όταν ως μαθητής του δημοτικού που πηγαίναμε σχολείο στο Αντρώνι από την Σπαρτουλια η Παλιοβρυση αποτελούσε κομβικό σημείο για εμάς τα παιδιά είτε για να πιούμε νερό, είτε να προστατευτούμε πολλές φορές από την βροχή αφού είχε σκέπαστρο.Ανεξαρτητα από όλα αυτά η Παλιοβρυση έχει ιστορική αξία για όλη την περιοχή και αυτή την αξία δεν πρέπει να την χάσει.Αλωστε η συντήρηση των πηγών που πέρναμε νερό παλιά είναι σεβασμός στην ιστορία.Πρωσοπικα θα είμαι παρών σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία παρθεί για την ανακατασκευή της Παλιόβρυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: