Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

"Πέτρα και ξίφος - Κάστρα και ιππότες στον Μοριά"

Παρουσίαση βιβλίου του Δουκιώτη Μιλτιάδη Τσαπόγα στην Πεντέλη το Σάββατο 2 Ιουλίου
Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 θα παρουσιαστεί στην Πεντέλη το βιβλίο του καταγόμενου από το Δούκα Μιλτιάδη Τσαπόγα (εγγονού του Μιλτιάδη Παπακωνσταντίνου).
Η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο "Πέτρα και ξίφος - Κάστρα και ιππότες στον Μοριά" από τις εκδόσεις Δαιδάλεος, θα γίνει στις 20:00 στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας (τέρμα οδού Λόρδου Βύρωνος).
Για το βιβλίο εκτός από τον συγγραφέα θα μιλήσει ο Σχολικός Σύμβουλος Γιάννης Γαληνέας και ο Θεολόγος Ευστάθιος Βασιλόπουλος.
Η παρουσίαση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πεντέλης και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ένας ακαταπόνητος περιηγητής των μεσαιωνικών μνημείων της πατρίδας μας και ιδιαίτερα εκείνων των λησμονημένων και μη ιπποτικών καστέλλων, επιχειρεί με τη συγγραφική του πένα να ταξιδέψει τον ρομαντικό αναγνώστη στην εποχή των ιπποτών της Δύσης και των Ελλήνων ηρώων του μεσαίωνος.
Μέσα από τις σελίδες του παρόντος έργου, ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να έλθει σε επαφή με ζητήματα όπως είναι το μυστήριο με τους χαμένους τάφους των ιπποτών-πριγκίπων Βιλεαρδουΐνων, η εγκατάσταση των Ναϊτών ιπποτών στην Πελοπόννησο, η θέση του θρυλικού βυζαντινού κάστρου του Αρακλόβου, η άγνωστη ιστορία του Ιπποτικού οίκου των Tremolaz, η συναρπαστική Μάχη της Πρινίτσας, η αινιγματική (ιπποτική) καταγωγή μιας επιφανούς ελληνικής οικογένειας των χρόνων της ελληνικής επαναστάσεων κ.α.
Και όλα αυτά, μέσα από δεκάδες αδημοσίευτες και σπάνιες φωτογραφίες που απαθανατίζουν ακόμη και τα πιο λησμονημένα φρούρια, δίνοντας έτσι τη μοναδική ευκαιρία στον αναγνώστη να περπατήσει νοερά στα πέτρινα μονοπάτια των μεσαιωνικών ηρώων…
Στο βιβλίο γίνεται αναφορά μεταξύ άλλων και στην πιθανή σχέση που έχει ο κάμπος του Δούκα (σήμερα Λαλιώτικος), η Κάπελη, αλλά και η εκκλησία του Δούκα, με μία μάχη που έγινε στο δεύτερο μισό του 13ου αιώνα μεταξύ Φράγκων και Βυζαντινών.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Σε περίπτωση που δεν είναι άμεσα διαθέσιμο, μπορείτε να ζητήσετε να γίνει η σχετική παραγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: