Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Τρεις μήνες χωρίς εσένα

Σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που οι πανανθρώπινες αξίες περιθωριοποιούνται που ο λίβας της μοναξιάς κατακαίει ότι ανθηρό υπάρχει στην ανθρώπινη ψυχή, που ο «καλός και αγαθός» είναι όροι παρεξηγημένοι αν όχι ακατανόητοι, και η Αρετή μένει παροπλισμένη, και ξεχασμένη, η απουσία σου πατέρα είναι πυρακτωμένη λάβα.
Είχες σκάψει βαθειά μέσα σου για να βρεις την αλήθεια και την αρετή, ήξερες ότι η αυτογνωσία είναι η ανακάλυψη του εσωτερικού ηθικού νόμου, είναι η δύναμη για την οργάνωση αληθινών ανθρώπινων συμπεριφορών. Δεν άφησες «να μπουν στην πόλη οι οχτροί» όπως λέει ο ποιητής και η καθημερινότητα να αιχμαλωτίζει το πνεύμα.
Δεν πονούσες στο δόσιμο αντίθετα έδινες με χαρά και χωρίς ανταπόδοση όπως η μυρτιά δίνει το άρωμά της στο λιβάδι.
Δεν σε αποχαιρετώ πατέρα.
Είσαι πλάι μας.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΤΟΛΙΟΣ
ΙΑΤΡΟΣ
Πηγή: εφημ. "Πατρίς" 5.06.2015

1 σχόλιο:

Ωλονός είπε...

Kostas Papantonopoulos Το παραπάνω δημοσίευμα μου ήλθε χθες από έναν συμπατριώτη που το βρήκε σε τοπική εφημερίδα. Θύμωσα και βούρκωσα όταν προσπαθούσα να αποκρυπτογραφήσω το ταλαιπωρημένο και μουτζουρομένο Φαξ.
Θα περιμένω λίγες μέρες να δω αν βρεθούν κάποιοι ή έστω ένας με "κουρδουμπέλια" (έτσι τα λένε στο χωριό μου), κοινώς "να σπάσει καρύδια" για να απαλύνει τον πόνο του νεαρού γιατρού.