Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΡΩΣΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ


Μια καταπληκτική μουσικό-χορευτική βραδιά απόλαυσαν οι δημότες της Αρχαίας Ολυμπίας την Πέμπτη  στον προαύλιο χώρο του παλιού δημαρχείου όπου  κορίτσια  από την Αγία Πετρούπολη παρουσίασαν το πρόγραμμά τους με κλασικούς χορούς. Το πρόγραμμα «συμπλήρωσαν» κατά τον καλύτερο τρόπο,  μαθητές της ευρύτερης περιοχής χορεύοντας παραδοσιακούς σκοπούς της χώρας. Το φινάλε επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη για τους συμμετέχοντες και τους παρευρισκομένους στο χώρο. Το ρωσικό και το ελληνικό γκρουπ ενώθηκε σε ενιαίο κύκλο χορεύοντας νησιώτικους σκοπούς, αποσπώντας το έντονο και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.
 Κατά την έναρξη της εκδήλωσης,  εκ μέρους του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας απευθύνοντας χαιρετισμό ο αρμόδιος για θέματα Παιδείας αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργακόπουλος είπε μεταξύ άλλων:  

« Σα δάσκαλος, από καρδιάς θα πω δυο λόγια απλά… Η σημερινή εκδήλωση, που εξελίσσεται , έχει το πλεονέκτημα ότι δε μπαίνει σε συνήθεις «τυπολατρικές» διαδικασίες … Και αυτό είναι φυσικό, αφού διαπιστώνετε όλοι, ότι ούτε η γλώσσα, ούτε οι «αποστάσεις» - οι οποίες κι αν είναι αυτές – ούτε το χρώμα και οι φυλές, ούτε όποια «δόγματα» μπορούν να εμποδίσουν την ανθρώπινη έκφραση, μέσα από την τέχνη και τη διάχυση του πολιτισμού».

Συνεχίζοντας ο κ Γεωργακόπουλος τόνισε:

« Και χαίρομαι γιατί αυτό, σήμερα, γίνεται πράξη από τα παιδιά μας, τα κορίτσια μας από την Αγία Πετρούπολη και τα παιδιά του δήμου μας! Και ακόμη, είναι τούτο απόδειξη, πως όλοι οι φορείς και οι άνθρωποι όταν το θέλουν, μπορούν να συνεργαστούν για να δώσουν χώρο, δρόμους χαράς και δημιουργίας στο μέλλον μας, πάντα διακριτικά και με σεβασμό!» .    

Την  εκδήλωση διοργάνωσε ο Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Ολυμπίας, υπό την αιγίδα του δήμου και με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  με τη συμμετοχή του «Art Sport-Dance group ARABESQUE» της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, όπου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας,  προσφέρθηκαν δώρα στα παιδιά. 








Δεν υπάρχουν σχόλια: