Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη του υποψ. δημ. Ολυμπίας Θ. Κοτζιά «ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» στα χωριά του δ. Λασιώνος

Τις  πλέον ακριτικές περιοχές του δήμου Λασιώνος επισκέφτηκε την Παρασκευή το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς . Μέσα σ΄ ένα ξεχωριστό περιβάλλον από πλευράς φυσικής ομορφιάς και ανθρώπινης ζεστασιάς ο υποψήφιος δήμαρχος και τα στελέχη της παράταξής του είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα προβλήματα των παραπάνω περιοχών από τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων αλλά και από τους απλούς κατοίκους.
 Πρώτος σταθμός η Κρυόβρυση (Βερβινή). Εκεί τον υποψήφιο δήμαρχο, αρχικά  προλόγισε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Θεόδωρος Ασημακόπουλος και στην συνέχεια  ο ίδιος μαζί με τον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου των εν Πάτρας  ετεροδημοτών  Λάμπη Ηλιόπουλο ,  έθεσαν τα συνολικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οικισμός .Οι δύο τελευταίοι συνεπικουρούμενοι και από τον δήμαρχο Λασιώνος Βασίλη Παπαντώνη τόνισαν ότι «το ορεινό και απομακρυσμένο χωριό «προσπαθεί» εδώ και δεκαετίες να αποκτήσει οδική πρόσβαση προς την Τριταία Αχαΐας αλλά και προς την Λαμπεία και τα Τριπόταμα (Αρχαία ψωφίδα).» Όπως συμπλήρωσαν και οι παρευρισκόμενοι κάτοικοι « οι εν λόγω δρόμοι θα μειώσουν κατά το 1/3 την χιλιομετρική απόσταση του οικισμού από την έως σήμερα ακολουθούμενη διαδρομή προς τους παραπάνω προορισμούς.». Τέλος ζήτησαν από τον υποψήφιο δήμαρχο «να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στους ορεινούς όγκους  ως προς την προστασία του περιβάλλοντος  γιατί μαζί με τις απαραίτητες υποδομές  υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις της τουριστικής σύνδεσης με την Ολυμπία .».
«Μπορούμε να δώσουμε την προοπτική που χρειάζεται αυτός ο τόπος .» είπε παίρνοντας το λόγο ο κ. Κοτζίας . «  Μια «γέφυρα» Ολυμπίας – Κρυόβρυσης  μπορεί να εξασφαλίσει μια τέτοια προοπτική . Η διαδρομή Ολυμπία - δρυοδάσος της Φολόης- ελατοδάσος της Κρυόβρυσης , οπωσδήποτε ,είναι κάτι το ξεχωριστό από μόνο του . Αν δημιουργηθούν και οι απαραίτητες υποδομές και αξιοποιήσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα του φυσικού κάλους , τότε μπορούμε να μιλάμε  και για μια μορφή ανάπτυξης .». Κατέληξε ο ομιλητής.
 
  Στα Τσίπιανα  , «στην γενέτειρα του Νίκου Μπελογιάννη» όπως είπε  ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος καλωσορίζοντας τον υποψήφιο δήμαρχο και τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Πορεία στο μέλλον» , τέθηκε το αίτημα «της πλατείας αλλά και της προτομής του   αγωνιστή  της ειρήνης  που το όνομα του απέκτησε παγκόσμια ακτινοβολία.». Ακόμα ο ομιλητής έθεσε τα προβλήματα  του θολού νερού της ύδρευσης , της χιλιομετρικής απόστασης  και της  μη αξιοποίησης των φυσικών ομορφιών του Ερυμάνθου .  Τον κ. Κοτζιά με θερμά λόγια υποδέχτηκε και ο πρώην δήμαρχος Λασιώνος Κλεάνθης Παπαδόπουλος .
Απευθυνόμενος αρχικά στον κ Παπαδόπουλο , ο υποψήφιος δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας είπε
« Στα πλαίσια του νέου καλλικρατικού δήμου δεν μας περισσεύει κανείς. Εμείς ως δημοτική αρχή θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε όλο το ανθρώπινο δυναμικό  και φυσικά και την συσσωρευμένη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση που έχουν κάποιοι συνδημότες μας  .»
Συνεχίζοντας τόνισε 
«Θα δώσουμε προτεραιότητα σε περιοχές που έχουν μείνει πίσω. Θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε τους παραδοσιακούς οικισμούς. Γνωρίζουμε καθαρά ότι οι ακριτικές αυτές περιοχές αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα και είναι υποδεέστερες από πλευράς προοπτικής . Δηλώνω μετά παρρησίας ότι θα σεβαστώ το δημόσιο χρήμα και ότι θα είμαι κοντά σας .Να είστε όμως βέβαιοι ότι ο απολογισμός που θα κάνουμε θα είναι θετικός.».
Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν το χωριό Αγία Κυριακή (Κερτίζα) όπου στο κοινοτικό κατάστημα ο κ Κοτζιάς συνομίλησε με τους λιγοστούς μόνιμούς  κατοίκους οι οποίοι στο ίδιο πνεύμα με τους  γείτονες  στους παραπάνω  οικισμούς  έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως τους χειμερινούς μήνες.
 
 Κατεβαίνοντας τις  άγριες πλαγιές του βουνού  η περιοδεία του κ. Κοτζιά κατέληξε στο Ανδρώνι .Εκεί  ο υποψήφιος δήμαρχος αλλά κυρίως οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν την ευκαιρία να  θαυμάσουν  τις μεγάλες παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους  με κτισμένη πέτρα , που μαζί με τα πέτρινα σπίτια συγκροτούν ένα αναπαλαιωμένο οικισμό. 
 
Σε δείπνο που παρατέθηκε στην συνέχεια , ο δήμαρχος Λασιώνος Βασίλης Παπαντώνης αναφέρθηκε στην επί δεκαετιών  κοινή του πορεία  στα δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον υποψήφιο δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιο Κοτζιά, όπου και διαπίστωσε το ακέραιο του χαρακτήρα του  και την ανιδιοτελή αγάπη του για τον τόπο του. 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΤΖΙΑ ΣΕ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ , ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ , ΚΑΚΟΤΑΡΙ»
Περιοδεία σε δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Λασιώνος πραγματοποίησε την Παρασκευή το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζίας . Συνοδευόμενος από μέλη και φίλους της παράταξης του , ο κ. Κοτζίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει από κοντά και να ακούσει τα προβλήματα  των  κατοίκων  της Αγίας Τριάδας (Μπουκοβίνας ) ,  του Πανόπουλου και του Κακοταρίου .Εκτός αυτού του δόθηκε η δυνατότητα να επεξηγήσει ,  το πώς θα λειτουργήσει πρακτικά ο νέος «καλλικρατικός» δήμος ,  χωρίς να υπάρξει ταλαιπωρία αλλά και μεταφορά του πολίτη προκειμένου να εξυπηρετηθεί από τις υπηρεσίες του. 
« Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας φοβίζει το ότι η έδρα του νέου δήμου θα είναι στην Ολυμπία. Ο πολίτης δεν θα χρειαστεί να κάνει καμία μετακίνηση αφού το δημαρχείο στο Πανόπουλο θα λειτουργεί κανονικά. Για κανένα χαρτί δεν θα πάτε στην Ολυμπία αφού το Κ.Ε.Π θα συνεχίσει όπως είναι σήμερα.» τόνισε  ο Θύμιος Κοτζίας απαντώντας σε όσους αγωνιούν για το τι θα γίνει από την 1 Ιανουαρίου.
  Για να καταλήξει λέγοντας με έμφαση. «Άλλωστε δεσμεύομε ενώπιον όλων ότι , ως δήμαρχος θα καθιερώσω μέρες όπου θα εκτελώ τα καθήκοντα μου στα δημαρχεία των «καποδιστριακών» δήμων .».
 Στην Αγία τριάδα οι κάτοικοι έθεσαν στον υποψήφιο δήμαρχο τα προβλήματα της κοινότητας μεταξύ αυτών και της εγκατάλειψης των 50 θαλαμωτών    Μυκηναϊκών τάφων, της αγροτικής οδοποιίας , της συγκοινωνίας , της αποχέτευσης , του δρυοδάσους και του χώρου του πικ-νικ κτλ
« Η πρώτη μας επίσκεψη , όταν αναλάβουμε την δημαρχία , θα είναι στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Πολιτισμού» είπε ο κ. Κοτζιάς αναφερόμενος στα γενικότερα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την διατήρηση, συντήρηση , φύλαξη και ανάδειξη  των μνημείων της ευρύτερης περιοχής.
 Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν η έδρα του δήμου Λασιώνος , το Πανόπουλο. Εκεί ο κ. Κοτζίας είπε μιλώντας στους κάτοικους .  «Για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να υπάρξουν και υποδομές . Το δρυοδάσος , μια σπάνια φυσική ομορφιά ,με τον παγκόσμιο μοναδικό  ρόλο της Ολυμπίας μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά για να πετύχουμε τους στόχους μας . Ένας εκ των οποίων στόχων  είναι η βελτίωση της βατότητας του εθνικού δρόμου της 111». Για να καταλήξει λέγοντας « Για την παράταξή  μου οι υποδομές είναι σε προτεραιότητα. Απαιτούν όμως   πόρους αλλά και ιεράρχηση ώστε σιγά- σιγά να αρχίσουμε να υλοποιούμε τα αναγκαία έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής»

 Στο Κακοτάρι ο υποψήφιος δήμαρχος συνομίλησε με τους κατοίκους και με τους υποψηφίους τοπικούς συμβούλους οι οποίοι, εκ των άλλων , είναι νεαρής ηλικίας . Αναφερόμενος στο τελευταίο χαρακτηριστικό ο κ. Κοτζίας τόνισε
«  Είναι  παρήγορο και ενθαρρυντικό στον αγώνα που κάνουμε σήμερα να μας πλαισιώνουν νέοι άνθρωποι .Μας γεμίζουν με χαρά αλλά και ευθύνη . Εμείς από την πλευρά μας σας λέμε με κάθε κατηγορηματικότητα ότι , μετά την ανάληψη της δημαρχίας από την παράταξη μου ,  εσείς θα είστε που  θα αποφασίζεται για το τι πρέπει να γίνει στο χωρίο σας. Εσείς το τοπικό συμβούλιο. Εσείς που είστε νέοι και έχετε σχέδια για το μέλλον το δικό σας και του χωριού σας .»

«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΣΙΩΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ  ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΘΕΡΜΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΘΥΜΙΟ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ»
«Πάμε να πάρουμε τις εκλογές από την πρώτη Κυριακή. Τα μηνύματα που παίρνουμε καθημερινά επιβεβαιώνουν αυτή μας την προσδοκία. Οι επαφές μας με τους συμπολίτες μας αυτό λένε . Πέρα όμως από αυτό εμείς δηλώνουμε ότι και προεκλογικά αλλά πολύ περισσότερο μετεκλογικά θα πυκνώσουμε τις επαφές μας .Είναι απαραίτητο να γνωριστούμε .Να συνεννοηθούμε. Να αποκτήσουμε την εμπιστοσύνη ο ένας του άλλου. Λέμε  λοιπόν με κάθε σαφήνεια  ότι στην πολιτική μας  δράση θα προηγηθούν οι ακρίτες Από τις πρώτες κιόλας μέρες θα κοιτάξουμε να οργανώσουμε τον δήμο ώστε να δώσουμε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα. Ταυτόχρονα θα δρομολογήσουμε δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και φυσικά θα πάρουμε εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα φέρουν ανάπτυξη στον τόπο μας.»
 Τον υποψήφιο δήμαρχο προλόγισαν με θερμά λόγια ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος  στην Αγία Τριάδα και ο Βασίλης Παπαντώνης δήμαρχος Λασιώνος στο Κακοτάρι . Και οι δύο ομιλητές τόνισαν το ήθος και την ανιδιοτέλεια του  Θύμιου Κοτζιά κατά την θητεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση. 
 « Ο ΘΥΜΙΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΤΑΡΙΟΥ  ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΕΙΠΝΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ»
Πηγή: www.antroni.gr 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: