Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Δημόσια Υγεία για Όλους

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
Η κυβέρνηση, με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την κάμψη των δημόσιων ελλειμμάτων  συνεχίζει την ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση.  Με το αντιδραστικό νομοσχέδιο που έφερε και ψήφισε το καλοκαίρι για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, μετατρέπει ακόμα περισσότερο τα δημόσια νοσοκομεία σε ανώνυμες εταιρείες και επιχειρήσεις άγριας εκμετάλλευσης των ασθενών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Μεθοδεύει τη γενίκευση της πληρωμής στα επείγοντα περιστατικά, την ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων και εξετάσεων (π.χ., χειρουργικές, διαγνωστικές, τεχνολογικές πράξεις κλπ.), την παραπέρα λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων και καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος, ενώ την ίδια στιγμή επιδιώκει την επιβολή της εργασίας σε συνθήκες γαλέρας με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την εντατικοποίηση της εργασίας, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, την απελευθέρωση των απολύσεων και τη μείωση μισθών. Η κατάσταση είναι τέτοια που κυριολεκτικά θα πεθαίνουν άνθρωποι καθώς η κυβέρνηση, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., θέλει τα κρατικά έσοδα να πηγαίνουν στις τσέπες της πλουτοκρατίας και όχι να εξασφαλίζεται το λαϊκό δικαίωμα στη δωρεάν Υγεία και Πρόνοια.
Η κατάσταση στα νοσοκομεία του νομού μας είναι εγκληματική. Η ζωή των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή. Κάθε έννοια στοιχειώδους αντιμετώπισης διαφόρων περιστατικών επαφίεται στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού. Γιατροί, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό αντιμετωπίζουν καθημερινά δύσκολες έως και τραγικές καταστάσεις και καλούνται να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά με διαρκή τον κίνδυνο της έλλειψης στοιχειωδών μέσων για να κάνουν τη δουλειά τους.
Η όλη κατάσταση είναι συνειδητή επιλογή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ σήμερα, της ΝΔ χτες. Σκοτώνουν το λαό, έχοντας όλα τα προηγούμενα χρόνια πάρει μέτρα για την παντελή υποβάθμιση της Υγείας και σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη δραστική μείωση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία, επικαλούμενη το μνημόνιο, θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού και οδηγεί τους εργαζόμενους σε ιδιωτικές υπηρεσίες Υγείας και Ασφάλειας. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» διεκδικεί:
·          Σύγχρονη, αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·          Την άμεση κάλυψη των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του νομού με πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων με σχέση εργασίας μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
·          Σε όλο τον πληθυσμό βιβλιάριο Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά πληρωμή ή συμμετοχή σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εργαστηριακές εξετάσεις, νοσήλια και θεραπείες. Κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και των συνταξιούχων στον κλάδο Υγείας.
·          Να διασφαλιστεί από τον κρατικό προϋπολογισμό η προμήθεια του απαραίτητου τεχνολογικού - ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και η μέριμνα για τη συντήρησή του, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού.
·          Κάλυψη των χρεών των δημόσιων νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κάλυψη των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τους επιχειρηματίες. Φορολόγηση του κεφαλαίου με 45%.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ επιβάλλεται η πάλη και η οργάνωση της δράσης των υγειονομικών, αλλά και όλων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και της φτωχής αγροτιάς ενάντια στην επίθεση των μονοπωλίων στην Υγεία. Ενάντια στην εμπορευματοποίηση και κάθε μορφής επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας, για σύγχρονες υπηρεσίες και υποδομές Υγείας που θα στοχεύουν στη σύγχρονη πρόληψη και προστασία της υγείας του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: